De Woonkamerbrunch

Okay, dan beginnen we weer opnieuw! Kent u dat ? Ik denk van niet want U schrijft niet voor het Wijkblad… Stèl U deed dat wel: U heeft wat vòl animo geschreven en u hebt het stuk bijna af en FLOEP het is weg op uw PC. Vàn uw PC lievergezegd. U had het tussentijds dus even niet opgeslagen. De hoofdredacteur en ik besloten net onder het eten dat het toch wel fijn zou zijn als we iets over deze Paasbrunch zouden schrijven: hij maakt de foto’s en “ich spooi mich naar hoes…!” om de “pen’’ op te pakken. En ja hoor: WEG is het allemaal. Nou ja het zal u een rotzorg zijn, maar het is toch wel leuk iets wat zo vaak gebeurt een keer te benoemen. Maar goed dat dit alleen in de digitale wereld kan gebeuren.

Stel je maakt b.v. zo’n Paasbrunch, bent de hele morgen in de weer met je team en je duwt één keer in de keuken op een verkeerde knop en de hele brunch is WEG! Daar moet je toch niet aan denken. Dat dus. Voor een rechtgeaarde schrijfliefhebber voelt ‘t echt niet anders als een plotseling verdwenen brunch! De drie hardwerkende dames die deze brunch vanmorgen hebben bereid zouden dat een schrikbeeld vinden denk ik. Maar het komt ook omdat als ik begin te schrijven, ik soms de titel nog niet weet. Dus waaronder zou je het op willen slaan?

Goed: Henni, Els en Connie hebben deze brunch bereid en G E W E L D I G dames: complimenten. Je zou zeggen op deze gratis brunch op tweede Paasdag in de Woon-kamer van de buurt in de Mozartstraat, van 11 tot 14 uur, (het zonnetje aan de asgrauwe en ijskoude Donderbergse Paashemel…) is de hele Donderberg afgekomen! Niet dus. U heeft wat gemist. Maar wij hebben u niet gemist (grapje) want de aanbouw achter aan de Woonkamer, waar de maaltijden traditioneel plaatsvinden, zat helemaal vol.

En wàt een keuze: allerlei soorten brood, van witte zachte kadetjes t/m paasbrood, twee soorten kruidenboter, allerlei soorten beleg, pittige zelfgebakken muffins in twee variaties, de onvermijdelijke en onnoemelijk vele gekookte eieren natuurlijk, koffie, thee, sinaasappelsap, zoet beleg en ga maar door. Nou is een brunch ook een samenstelling van een ontbijt en een lunch, dus zó gek is dat nou ook weer niet eigenlijk. Wist u dat? Vandaar de enorme sortering. Ontbijt is in het Engels breakfast en de BR is daarvan en de UNCH is van lunch en dan krijg je dus brunch. Recht uit het hart klaargemaakt en dat raakt dan het hart weer bij anderen ook natuurlijk en zorgt voor de onmisbare goeie sfeer die er ook nog is. M’n liefje wat wil je nog meer! Dat dit stuk niet weer ‘ins blaue hinein” verdwijnt en tot nu toe is dat gelukt.

Hou het in de gaten voor volgend jaar en geef u op zodat we u niet weer hoeven te missen.

© Hans Vas – Donderberg Wijkblad, editie april 2018