De zomervakantie voorbij – Maximina

(uit Wijkblad Donderberg, augustus 2018, door Ibtisaam Sallah)

In de zomervakantie nemen we de tijd om eropuit te gaan alleen of samen met familie en vrienden. Vele reizen naar het buitenland om familie op te zoeken in landen als Turkije, Iran of Marokko. Echter op vakantie gaan kan ook dichtbij met een fietstocht in de natuur of een wandeling aan de maas. Ook bij Maximina hebben we net als bij de basisscholen zes weken vakantie. Wanneer de kinderen weer op 20 augustus hun rugzakje aan doen om richting school te lopen openen
wij ook onze deuren.

Wil je na de vakantie een uitdaging zoals het volgen van een cursus of starten met vrijwilligerswerk ? Hiervoor kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.30 uur bij ons terecht. Op de woensdagmiddag zijn we gesloten, of bel en maak een afspraak. We hebben een divers en groot aanbod aan activiteiten zoals de bekende taallessen. Ook hebben we een tuingroep voor de moestuin, ben je een buitenmens en hou je van werken in de natuur dan is dit ideaal voor jou. Bovendien zijn er de creatieve activiteiten als de schilderlessen het koor en de naailessen.

Op 22 september tijdens Burendag organiseert Maximina samen met Kleurrijk SamenLeven Roermond een middag met als thema “eten” waar inwoners van Roermond elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Mannen, vrouwen en kinderen, iedereen is die middag van harte welkom tussen 14.30 uur en 17.00 uur. We zijn ook ontvankelijk voor nieuwe ideeën van jou als lezer, staat er een activiteit niet tussen waar je interesse in ligt laat dit horen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze coördinator Lei Janssens. Je kunt haar op het volgende mobiele nummer bereiken, 0612161718 of per mail via coordinator@maximina.nl.

Graag tot ziens bij Maximina!