Dondersgoed Spul is door! Kern met Pit-project 2017

pres-dondersgoed-spul-kern-met-pit-2017-1a

Dondersgoed Spul is door! Sinds zaterdag 21 januari 2017 is Dondersgoed Spul officieel Kern met Pit-project 2017. Hiermee komt de daadwerkelijke realisatie van Dondersgoed Spul nog dichter binnen handbereik. Top gedaan Miriam, Sami, Sandra, Babs, Rashella en Machiel, Van harte gefeliciteerd! Zo doen we dat op de Donderberg Roermond!

Dondersgoed Spul: repaircafé, ruilwinkel en spelotheek
Zaterdag 21 januari 2017 presenteerde Dondersgoed Spul zich kort en krachtig tijdens de startbijeenkomst Kern met Pit Limburg. Miriam Delissen van Dondersgoed Spul: “Ons idee is een van repaircafé, ruilwinkel en spelotheek. Het unieke is dat deze drie functies los van elkaar gebruikt kunnen worden en tegelijkertijd met elkaar verbonden zijn. Wij denken en horen dat onze wijk Donderberg in Roermond zoiets erg goed kan gebruiken. Ons doel is mensen helpen. Cultuur boeit ons niet, de beurs ons niet en alle leeftijden zijn welkom. We streven naar participatie, duurzaamheid, saamhorigheid en wederkerigheid.”

Hoe werkt Dondersgoed Spul?
“Oma wil bijvoorbeeld een cadeau voor een kleinkind, maar heeft daar geen geld voor. Maar ze heeft wel een broodrooster om te ruilen”, vertelt Miriam. “Dan komt ze naar ons, Dondersgoed Spul, toe. Dan kan ze in de spelotheek kijken of ze iets vindt voor haar kleinkind. Vindt ze dat niet, dan kan krijgt ze voor haar broodrooster Donderse punten en kan ze er een keer daarna kijken of ze wel iets vindt. Bij Dondersgoed Spul zit ook een repaircafé. Pietje komt met zijn kruimeldief die kapot is. Handige Harry die kan dat voor Pietje maken. Als tegenprestatie doet Pietje als vrijwilliger wat terug in de wijk. Dat kan bij ons Dondersgoed Spul, bij de Ontmoetingsruimte, bij Woonzorgbrigade/Burenhulp, bij de Woonkamer of een ander initiatief in de wijk. Dondersgoed Spul heeft ook een spelotheek. Daar kan ook speelgoed geleend worden. En na enkele weken teruggebracht. Dan wordt het schoongemaakt en eventueel gerepareerd in het repaircafé. Dondersgoed Spul werkt helemaal met gesloten beurs. De gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg, Provincie Limburg, basisscholen, voortgezet onderwijs en de Wijkraad Donderberg steunen Dondersgoed Spul. Wij popelen om te beginnen.”  En dat kan nu dus!

Kern met Pit-adviseurs staan heel jaar ter beschikking
Nu Dondersgoed Spul officieel Kern met Pit-project is, staan de Kern met Pit-adviseurs een heel jaar voor de werkgroep Dondersgoed Spul klaar. Met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kunnen de werkgroepleden meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. Is er bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag, dan krijg het project gratis advies van een ingenieursbureau. Lukt het om binnen een jaar het idee te realiseren? Dan ontvangt Dondersgoed Spul het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor de project!

Foto’s en filmpje van Dondersgoed Spul-pitch zijn met dank aan Diana Bolk.

pres-dondersgoed-spul-kern-met-pit-2017-3
Presentatie Dondersgoed Spul, Miriam Delissen, bij startbijeenkomst Kern met Pit 2017.