Dondersgoed Spul door de voorselectie: op naar startbijeenkomst Kern met Pit 2017

ricardo-hendriks_001“Dondersgoed Spul is door de voorselectie en een stap dichterbij om aangenomen te worden als project van Kern met Pit 2017!” Dat enthousiaste nieuws deelde Miriam Delissen van de werkgroep Dondersgoed Spul afgelopen week.

Dondersgoed Spul is een combinatie van repaircafé, ruilwinkel en spelotheek. Hiervoor maken enkele buurtbewoners (Miriam, Sami, Sandra, Babs, Rashella en Machiel) zich sterk.

Zaterdag 21 januari vindt de startbijeenkomst Kern met Pit Limburg plaats. De werkgroep Dondersgoed Spul mag dan kort en bondig haar plan presenteren. Diezelfde dag krijgen ze te horen of Dondersgoed Spul door mag als officieel project Kern met Pit 2017. Daarmee komt de daadwerkelijke realisatie van Dondersgoed Spul nog dichter binnen handbereik.

Dondersgoed Spul: meer recyclen, minder weggooien, saamhorigheid, elkaar helpen, met middelen in plaats van geld, met gesloten beurs.

Eenmaal ‘binnen’
Als Dondersgoed Spul eenmaal ‘binnen’ is als Kern met Pit-deelnemer, dan staan de Kern met Pit-adviseurs een heel jaar voor de werkgroep Dondersgoed Spul klaar. Met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kunnen de werkgroepleden meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. Is er bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag, dan krijg het project gratis advies van een ingenieursbureau. Lukt het om binnen een jaar het idee te realiseren? Dan ontvangt het deelnemende project het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor de project!

Maar nu eerst: op naar 21 januari om daadwerkelijk tot project Kern met Pit 2017 benoemd te worden.

Dondersgoed Spul, heel veel plezier en succes!