Dondertje

Elk jaar tekent Chris Dahmen, geholpen door zijn vrouw Ineke, het boekje Dondertje. Dat wordt dan overal aan wie het hebben wil verkocht. Chris probeert altijd in het Dondertje van dat jaar dingen te tekenen die ook met dat jaar te maken hebben. Zo staan er grappige dingen in maar ook niet grappige, precies zoals het ook in het leven gaat. Mooi en slecht weer wisselen elkaar af maar altijd komt de ZON weer door.

Al twee jaar achtereen ging de opbrengt van het blad “Dondertje”naar de kinderboerderij.
Dit jaar wilde ze iets anders en er werden 2 leuke dingen gevonden.
• De dierenambulance.
• Sta je stil, zet je motor uit.

Prachtige initiatieven en toen de prijs werd uitgereikt, waren ze dan ook heel blij en verrast met het bedrag…. Dank je wel Dondertje!!

Dierenambulance

De dierenambulance doet zoveel goed werk. B.v. als wij lekker op vakantie gaan en de hond niet mee willen nemen, binden we hem aan ‘n boom in het bos. Soms vinden mensen dat de dieren niet zoveel hoeven te eten en dan zie je een hond of kat zo mager dat het onverantwoord is. Maar ook het vogeltje die het te koud heeft of uit de boom is gevallen. Nu zul je denken nou dat valt toch wel mee ….. Nee, elke vogel is er één te veel als die het niet haalt. Het zou daarom zo fijn zijn als mensen eerst na dachten voordat ze het leuke kleine hondje in huis halen… Het lieve beestje heeft eten nodig en ‘n aantal keren per dag moet het naar buiten. Ook heeft het heel veel liefde nodig en dan ja dan wordt het groot en is het niet meer dat lieve kleine knuffelhondje en mag hij nog één keer mee naar het bos!!!

Sta stil, zet je motor uit ….

Ja zou je zeggen is logisch, maar wie doet dat…. Als je bij een overgang staat doe je de motor niet uit, de slagboom gaat toch zo omhoog. Als U (langs een gele streep) stil staat om even te pinnen. “Ach ik ben zo terug”. Vergeet U dan niet 160 euro meer te pinnen voor de bekeuring   ?? En zo zijn er nog veel momenten dat je stil staat en je motor kan uitzetten… volgende keer let op!!! Weet U wel dat als je de motor afzet hij ook zo weer aangezet kan worden en dat als U stil staat en de motor uit is, hij geen benzine verbruikt?! Je zou zeggen lekker goedkoop….. dus !!
Al met al weer een goede zet van het Dondertje. Wat verzint hij volgend jaar ?!

© Diana Bolk – Donderberg Wijkblad, editie april 2018