Dringend hulp gevraagd! Vind je het leuk om te schrijven? Dan zoekt het Wijkblad Donderberg jou!

Heb je de 100e editie van het Wijkblad Donderberg al gezien? Weer mooie verhalen van de Donderberg om te delen en praktische informatie over cursussen, afvalwijzer, adressen en meer. Hulp bij het ophalen en schrijven van die verhalen is meer dan welkom! Lees de oproep van Hans Vas (uit Wijkblad Donderberg, maart 2017)

OPEN BRIEF AAN MIJN BUURTGENOTEN

Beste mensen,

cover-100e-wijkbladHet is nu 4 februari en ik zet me aan het werk om het honderdste nummer te gaan vullen. De deadline voor het inleveren van kopij is de 24ste dus gelukkig heb ik nog drie weken. Met dit jubileumnummer is wellicht het moment gekomen ‘s ’n beetje eerlijker tegen u te zijn. En dat is vrij kort door de bocht: ik ervaar het als een steeds grotere druk elke keer dit wijkblad te mogen vol schrijven. Eigenlijk schreef ik bijna “moeten”. “Nou dan doe je het toch niet?” hoor ik u al roepen. “Je wilt het toch zèlf en zo graag?”

Klopt, maar er is ook nog zoiets als je verantwoordelijk voelen. Naarmate je ouder wordt steeds meer, voor projecten in de wijk waar je nu eenmaal ooit in je enthousiasme aan mee ging doen. Die LAAT je dan niet zomaar meer, want je weet hoe afhankelijk die projecten zijn van enkelingen en als jij ermee stopt….

Van de andere kant: door maar te blijven zitten hou je wellicht ook ontwikkelingen tegen. Als je stopt schep je pas ruimte voor die/dat nieuwe. Nou… Dat gaan we dus niet doen. Maar ik wil m’n hartenkreten ook niet onderdrukken, niet slachtofferig doen en ook niet het (d)onderste uit de kan. Geen zorg: ik blijf het doen zolang m’n energie het toelaat en dat is heel lang want de drijfkracht is groot.

hulp-gezochtMaar dit is dus weer (en nu ’s niet verkapt maar kraakhelder) een oproep aan u: neem mijn plek in. Doe als Ida, Willie en Diana en ondersteun mij bij het op poten houden van dit mooie blaadje. Oh en Bert in de lay out doet het ook nog steeds alleen, ‘t is maar dat u het weet, hij zou eenzelfde brief aan u kunnen schrijven.

Enfin, ik hou het verder kort, ik denk dat u dondersgoed snapt waar ik het over heb en het is ook een beetje van hoe belangrijk vinden we dit blaadje met z’n allen en voor ons allen ook na nummer 100 nog?

Het zou zomaar ook ’t laatste nummer kunnen zijn, een mooie afsluiter: “dat wijkblad, weet je nog? Ja ze haalden nummer honderd en toen was ’t op”. Ik bedoel maar…

© hans vas
t: 0475 – 32 32 20 /06 – 53 74 97 79
e: hansvas@kpnmail.com