Fasering werkzaamheden Centrumplan

De werkzaamheden voor de realisatie van het Centrumplan Donderberg vinden in fases plaats. Hieronder vindt u een planning en beschrijving van de werkzaamheden:

  • Fase 0: Dit is de voorbereidende fase. In deze faseĀ legt de uitvoerder, Dura Vermeer, een tijdelijke parkeerplaats aan. Daarnaast zijn er werkzaamheden bij de rotonde en aan de Kasteel Hornstraat. De blauwe stukken worden in het weekend van 26 en 27 mei afgesloten. Dan wordt de asfalt gefreesd en komt er een nieuwe asfalt deklaag op.
  • Fase 1: In fase 1 wordt de promenade samen met de waterkelder gemaakt. Dit gebeurt tussen mei en juli 2018. Het verkeer kan gewoon via de huidige rijbaan rijden. Tijdelijke parkeerplaatsen vangen de parkeerplaatsen op die wegvallen bij het bouwen van de waterkelder.
  • Fase 2: In fase 2 is de promenade deels klaar. We kunnen in deze fase de promenade niet helemaal afbouwen omdat de promenade gebruikt wordt als bypass. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een bypass kan het verkeer op de Donderberg gewoon doorrijden. Op dat moment wordt de rijbaan samen met de andere parkeerplaatsen aangelegd. Fase 2 vindt plaats tussen augustus en september 2018.
  • Fase 3a: Fase 3a is de afbouw fase. In deze fase kunnen we de promenade afbouwen. De bankjes kunnen gezet worden samen met de plantvakken en bomen. Dit gebeurt in oktober.
  • Fase 3b: In fase 3b wordt de tijdelijke parkeerplaats verwijderd en wordt terug gebracht naar de oude situatie. Ook dit gebeurt in oktober.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met als eindplaatje: het nieuwe centrumplan Donderberg! Zo doen we dat op de Donderberg!