Film over de wolf komt naar de Donderberg

Een film over de terugkeer van de wolf was in maart van dit jaar te zien in de ECI Cultuurfabriek. Deze film is speciaal gemaakt voor kinderen en vertelt over het leven van de wolf. De film was een groot succes. Daarom wordt de film nog een keer vertoond. Dat gebeurt op vrijdag 31 mei om 19.00 uur in de Donderie. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s van de Donderberg, de Kemp en het Roermondse Veld zijn welkom. Aanmelden is nodig.

Na afloop van de film vertelt ecoloog Wim Tegels over het leven van de wolf. Hij beantwoordt de vragen van de kinderen. Ook Flore is bij de film aanwezig. Zij wordt inmiddels in Roermond gezien als de ‘kleine’ wolvenambassadeur.

Meld je snel aan!
Ben je tussen 8 en 13 jaar oud? Meld je dan vóór donderdag 30 mei aan. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. De ECI Cultuurfabriek zorgt voor 80 vrijkaartjes, zodat het voor ouders en kinderen met een smalle beurs mogelijk is om gratis naar de film te gaan in de Donderie. Het is overigens de eerste keer dat de ECI op locatie een film vertoond. Een mooie primeur voor de Donderberg dus! Aanmelden kan bij het Theehuisje in de Donderie op dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur en op donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Of stuur een mailtje met je contactgegevens naar info@donderbergroermond.nl.

Over de wolf
Na meer dan 100 jaar is de wolf weer terug in Nederland. Dit heeft gevolgen. Omdat het zo lang geleden is dat er wolven in Nederland leefden, is de kennis over deze dieren en hoe we met hen samenleven, verminderd. Goede voorlichting is daarom nodig .In 2015 kwam de eerste wolf in 150 jaar vanuit Duitsland Nederland binnen. Sindsdien zijn er meerdere wolven gezien en de populatie groeit langzaam. In 2020 bestond de Europese wolvenpopulatie uit ongeveer 12.000 wolven, verdeeld over 10 verschillende groepen. De wolf hoort dus zeker thuis in Nederland!

Over de film
Drie jaar lang heeft ecoloog Wim Tegels meegewerkt aan de documentaire. Regisseur Cees van Kempen levert een prachtige natuurfilm die helemaal gaat over de terugkeer van de wolf. Meer dan duizend dagen brachten Van Kempen en zijn team door in de bossen van Nederland. Dit leverde schitterende beelden op van de meestal schuwe wolven. De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Mogelijk gemaakt door…
Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door ECI Cultuurfabriek, IVN Roermond, WOP Donderberg, Geef een kind cultuur cadeau en Cultuur in de wijk. In 2024 viert IVN Roermond e.o. haar 55-jarig bestaan met bijzondere activiteiten.