Filmdag in de Donderse Moestuin

Wie zondag 27 maart over de Donderbergweg langs de Donderse Moestuin is gewandeld, heeft zeker gezien dat er in het tuinhuis en in de daar omheen liggende groentetuinen een gezellige drukte heerste.

Deze dag zijn van de Donderse Moestuin filmopnames gemaakt voor Stichting We Green the World.  Dit als voorbeeld van een initiatief dat de vergroening van onze maatschappij een flinke duw in de rug wil geven: En het was een buitengewoon mooie zonnige lentedag, waarbij vogels, bijen en andere natuurwezens zoals mensen de kriebels in hun bolletje kregen.

Een heel aantal mensen dronken koffie en thee in het gezellige tuinhuis; er was gebak en frisdrank voor de kinderen. Het was gezellig rond het tuinhuis bij de tafels, bij de kweekbakken met groente, bij de kruidenheuvel en bij de bijen. Overal met elkaar werkende, kletsende en lachende mensen, van jong en oud en hoewel uit vele delen van de wereld, allemaal thuis op de Donderberg.
Een middag om niet meer te vergeten en als het een opmaat is voor de rest van het tuindersseizoen op de Donderberg, dan gaan we daar mooie dagen beleven en hopelijk ook veel soorten groenten en fruit oogsten.

Kijk voor meer informatie over We Green the World op

 

Imker Fiel Schelfhout geeft uitleg over het belang van bijen voor de moestuin.