Flauwer Pauwer – een impressie

Zo heette dus de Bonte Avond van de BAS dit jaar, die op 26 en 27 januari 2018 werd opgevoerd in de Donderie. Al zó vaak over geschreven en tòch blijft het elke keer weer een verademing deze enòrme uitbarsting van PURE DONDERGIE te mogen ondergaan. Niks mis met een
traditie ervan maken elk jaar: gewoon gaan. Slaat nergens op dat je het ’s overslaat want het geeft ons telkens weer zóveel goeie dingen! Eén grote familie Linnartz-happening? Ja en zo wat? Je vergeet dan even de familie Sonnemans die nèt zo betrokken en van belang is en al die andere bekende Donderkoppies waarvan je de naam niet eens kent maar die zich het hele jaar voorbereiden op deze KNALLER! Ga er maar aan staan en doe het ze maar na: al dat geluid, al dat licht, al die dans, al die zang, al die kostuums, al die tekst… Pfffff….

Nancy en ik gingen een half uur na de pauze al weg want onze lijven hielden het niet meer. Want behalve voor jullie lieve Bassers en Donderböllers, is het voor jullie publiek ook een hele slijtage slag hoor: vanaf zeg maar half acht, tot een uur of twaalf… Een gemiddelde Oranjerie voorstelling duurt anderhalf uur korter! Maar dan HEB je ook wat, hoor ik jullie al zeggen. En: “het mooiste moet nog komen”, riep je ons toe Carmen toen Nance en ik wegliepen. Nou dat geloven we gelijk, maar ja… Qua energie maakt het niet uit en zou één helft al voldoende zijn om je voor de rest van de winter op te laden met positieve Donderkriebels! Het is ook dat we al zoveel te doen hebben, maar ànders…: het is één grote reclamespot voor jullie clubs: je zou er ZO bijgaan en ik weet zeker dat jullie iedereen met open armen ontvangen.

En voor ’t geval u dit een ietsiepietsie te positief vindt allemaal, dit juichend gebazel: kom de volgende keer zelf en overtuig u. En zij die deze Pauwer al kennen van andere jaren zullen het alleen beamen: een DONDERWONDER boven wonder dat dit bestaat en blijft bestaan en XXX wàt een feest en HOE bedankt zijn jullie weer voor zóveel zegen aan ons nederige wijkbewoners (ik wou bijna zeggen: holbewoners…)die niet verder komen als meeklappen en stampen en jullie toejuichen… BIJ DEZE!

© Hans Vas – Donderberg Wijkblad, maart 2018