Schilder en Tekengroep Senioren-vereniging Donderberg 55 +

(uit Wijkblad Donderberg, december 2016, door Hans Vas)

Schilder en Tekengroep Senioren-vereniging Donderberg 55 +

Zó! Dat is een hele mond vol die club. En feitelijk hebben we het dan over, hou u vast: Tineke,
Swenne, Els, Peter, Fientje, Jan, Thea, Aline, Georges, Winy en nòg een Thea. En dan te bedenken dat u gewoon kunt aanschuiven ook. Dat wil zeggen als u de goeie leeftijd van 55+ hebt bereikt. Bent u dat nog niet, niet getreurd: je bent het zó op de Donderberg: de tijd gaat erg snel in deze bruisende wijk!

galerie-donderstraal-2v2

Keertje meedoen met maandagse clubmiddag
Maar zonder gekheid: u kunt gewoon op een maandagse clubmiddag komen kijken en een keertje meedoen van 13:30 tot 16:00 uur. Dat lijkt lang, maar voordat je je teken- of schilderspulletjes die je meeneemt hebt uitgestald, is er zo al een kwartier verstreken en bij ’t opruimen idem. Plus dat het een hele vrije club is. Als u een keer eerder weg moet, geen probleem en als u overslaat ook niet. Als u wilt toetreden dient u eerst lid te worden van de 55 + vereniging, voor 18 euro per jaar, echtparen reductie: 32 euro.

De schilder- en tekengroep bestaat in zijn huidige vorm, o.l.v. Georges van Saan, vanaf september 2003 (de vereniging 55+ zelf al 40 jaar overigens!) en ze hebben pas een expositie gehad in de ECI dames en heren: ook niet mis als je in zo’n cultuurtempel je kunnen mag vertonen. Was alleen een beetje van korte duur (14 dagen) èn in een achteraf zaaltje, hoor ik nu.

Expositie
Niet getreurd, want (en dat is de aanleiding van dit stukje) ze exposeren op dit moment (red. was in december 2016, januari 2017) ook nog in “Galerie Donderstraal”, de Ontmoetingsruimte in de Donderie. M’n liefje wat wil je nog meer: we kunnen het lopend redden om hun kunsten te bewonderen. Ze hebben er groots uitgepakt. Dat kon nu ook, want de Ontmoetingsruimte heeft sinds kort de beschikking over een ruimte erbij, dus ze konden maar liefst in twee zalen alle muren vullen. Dat hebben ze dan ook vol enthousiasme aangegrepen: komt dat zien.

Vol bewondering
galerie-donderstraal-1v2De Ontmoetingsruimers plengden de nodige zweetdruppeltjes bij het ophangen, maar na een paar avonden noest op de ladder en zo was het mooi gefikst. Zaal zes, de oorspronkelijke Ontmoetingsruimte, is gereserveerd voor de eerste Thea. Die heeft gewoon veel groot en schitterend werk en daar komt het het beste tot z’n recht. In de nieuwe zaal (9) daar vindt u de andere Thea en de rest van de medecursisten. Het is een bonte variatie aan technieken en persoonlijke stijlen: pràchtig. Aquarel, acryl, potlood, kleurpotlood, krijt, pen, en wàt niet allemaal. En dit alles vanaf de oudste van 86, jaja, zo naar onder toe, tot 55. Wij zijn vòl bewondering!

Interesse? Aanmelden kan bij het secretariaat:
Swenne Bartholomëus
t. 0475 323580
e. swennebartholomeus@gmail.com

(© Hans Vas)