Gastvrij verwelkomd door de buurt

Het is ondertussen zo’n zeven jaar geleden dat ze vanuit Maasniel naar de Donderberg verhuisden. Samen met haar moeder en stiefvader woont Cheyenne nu met veel plezier in haar flat. Ze zijn na de verhuizing erg gastvrij verwelkomd door de buurt. Daar heeft Cheyenne nog prettige herinneringen aan. Toen ze naar de Donderberg kwamen, is het gezin vrijwel direct actief geworden in de wijk. Zo zijn ze lid geworden van de Donderböl en bezoeken ze tal van activiteiten.

Cheyenne studeert Social work in Eindhoven, een Hbo-opleiding van Fontys. Als 4e jaars studente loopt ze op dit moment stage bij een speciaal onderwijsinstelling in Horn. “Ik begeleid op die school kinderen die te maken hebben met uiteenlopende problematieken. Vaak gaat het dan om kinderen die autisme hebben. Ook coach ik professionals hoe ze daar het beste op in kunnen haken”, zo vertelt Cheyenne enthousiast.

 

Na haar stage wil ze in januari of februari starten met haar afstudeeropdracht. Wat haar opdracht gaat zijn, weet ze nu nog niet. Ook wat ze na haar examen gaat doen is nog niet in kannen en kruiken. Daar gaat ze zich de komende periode op richten. “Maar eerst wil ik mijn stage goed afronden”, aldus Cheyenne.