Graffiti-artiest met clubje jongeren aan de slag voor Tunnelvisie

img_2614Op woensdag 21 juni volgden een clubje jongeren van de Donderberg, onder leiding van graffiti-artiest Gart Smits, een workshop stencil-art. Een voorbereiding op de uitvoering van project Tunnel VisieOndanks de hitte hebben de deelnemers met volle teugen genoten van hun kennismaking met deze manier van kunst.

Onder genot van een koud glas drinken werd gezamenlijk gebrainstormd over het ontwerp van de muurschildering. “Zo doen we dat op de Donderberg” gehuld in de vier seizoenen. Op woensdag 12 juli gaan de jongeren al verf smijtend deze riedel inkleuren.

Wij bedanken de artiest en deelnemers hartelijk voor hun geweldige inzet.

zoom-foto-workshop Stencil-art kan iedereen! Aan de slag!

Wil jij ook zo’n tof schilderijtje als op de foto maken? Niet gevreesd, stencil-art kan iedereen!

  1. Schaf een canvas aan en spuitbussen in kleuren die jij mooi vindt.
  2. Geef je canvas een kleur, dit wordt je achtergrond. Houd de spuitbus niet te lang ingedrukt, dit voorkomt dat er ongelijkheid in de hoeveelheid verf ontstaat.
  3. Versier je canvas met verf-druppels en/of met andere spulletjes die je mooi vindt.
  4. Zoek via het internet naar een leuke stencil en print deze groot op A4-papier.
  5. Neem een stanleymes en/of schaar en snijd de stencil op een harde ondergrond (bijvoorbeeld hout) uit. Zorg ervoor dat je alleen langs de buitenste lijnen van de zwarte gedeelten snijdt. De rode markering op het plaatje geeft een ‘bruggetje’ weer, snijd deze niet door midden! De bruggetjes zorgen ervoor dat het witte één geheel blijft.
  6. Leg je stencil op je canvas en geef je stencil een of meerdere mooie kleuren.
  7. Klaar is je schilderijtje!

img_2618 img_2614 img_2604