Gratis cursus ‘Ontdek je Wij(k)kracht’

Deze wijkbewoners volgden de cursus ‘Ontdek je Wij(k)kracht’ in 2016. Inmiddels staan ze bekend als de ‘(wij)kracht coaches’.
Deze wijkbewoners volgden de cursus ‘Ontdek je Wij(k)kracht’ in 2016. Inmiddels staan ze bekend als de ‘(wij)kracht coaches’.

Doe jij vrijwilligerswerk in de Donderberg? Zou je jouw kennis en vaardigheden daarbij graag versterken? Neem dan deel aan de cursus ‘Ontdek je Wij(k)kracht’ en haal nog meer voldoening uit jouw vrijwilligerswerk!

In 2016 namen 8 wijkbewoners deel aan de cursus ‘Ontdek je Wij(k)kracht’. Zij staan nu bekend als de ‘(wij)kracht coaches’. Jan Koolen is er een van. Hij vertelde eerder in de wijkkrant: “Over de vraag of ik wijkcoach wilde worden, hoefde ik niet na te denken: ik zei meteen ja! Je praat met mensen die problemen ervaren en probeert samen een goede oplossing te vinden. Om dit goed te kunnen doen, kregen we vooraf een cursus met als thema: hoe ga je met de mensen om? Iets wat heel belangrijk is als wijkcoach en ik zelf ook erg belangrijk vind als persoon. Daarbij leer ik graag nieuwe dingen en deze cursus volgen was dan ook totaal geen probleem, eerder leuk en leerzaam.”

Wat leer je in de cursus?

  • Ontdek wat je waard bent, voor jezelf én voor de wijk.
  • Laat je zelfvertrouwen groeien.
  • Leer hoe je nog meer uit vrijwilligerswerk haalt.
  • Zorg voor een goede balans tussen (vrijwilligers)werk en privé.
  • Zet een stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Praktische informatie
De tweede cursus ‘Ontdek je Wij(k)kracht’ vindt plaats in oktober en november in de Donderie. Hij bestaat uit vijf dagdelen (waarschijnlijk avonden), te plannen in overleg met de cursisten. Deelname is kosteloos. Wel vragen we een tegenprestatie in de vorm van (extra) inzet in de wijk. Meer informatie? Op vrijdag 22 september krijg je meer informatie op de weekmarkt. Daarnaast kun je voor meer informatie of aanmelden contact opnemen met het Wijkontwikkelingsproces (WOP) Donderberg via info@donderbergroermond.nl