Het nieuwe centrumgebied krijgt vorm

Ja, er gebeurt veel op de Donderberg. Zo ook in het centrum waar het nieuwe centrumgebied in ontwikkeling is. Eind dit jaar hebben we daar de uitstraling die we verdienen. Het wordt een sociale ontmoetingsplek, een kloppend hart voor de wijk. Tot die tijd wordt er hard gewerkt.

Voor de bouwvak heeft Dura Vermeer fase 1 van het Centrumplan Donderberg afgerond. In deze fase is een waterkelder aangelegd die ervoor zorgt dat het regenwater kan infiltreren. Daarnaast zijn delen van de Donderbergweg, de Kasteel Hornstraat en de parkeerplaats aan de Kasteel Hornstraat geasfalteerd en opengesteld voor verkeer. Ook de parkeerplaats aan de kant van de Donderie wordt opnieuw gerealiseerd.

Werkzaamheden fase 2
Door de bypass kunnen de werkzaamheden aan de Donderbergweg uitgevoerd worden zonder al te veel verkeershinder, er hoeft namelijk geen gebruik gemaakt te worden van grote omleidingen. Onder de Donderbergweg wordt een nieuw riool aangelegd dat ervoor zorgt dat het regenwater in de waterkelder komt. Daarna zal de Donderbergweg worden bestraat met hoogwaardige straatbakstenen.

Doorkijk fase 3
Na fase 2 wordt de Donderbergweg weer opengesteld voor verkeer. In fase 3 worden de banken gezet en het groen aangelegd. Dat zal in november zijn.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden op de Donderberg? Volg dan de facebookpagina @centrumplandonderberg. Heeft u vragen? Loop dan op donderdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur binnen in de bouwkeet aan de Kasteel Hornstraat.