Honderden iftarmaaltijden uit eigen keuken

Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat het Ramadan-project plaatsvindt. De Ramadan is een periode van verbinding en saamhorigheid. Tijdens deze maand zijn tientallen vrijwilligers en stagiaires dagelijks in de weer om enkele honderden Iftarmaaltijden te maken en te bezorgen in de regio. Yassine is assistent-coördinator en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Het project is een initiatief van DB4all, Tigers Roermond en moskee Tawhied. Tijdens de Ramadan worden in de keuken van DB4all ruim 20.000 maaltijden bereid. Deze worden uitgedeeld aan mensen die dat nodig hebben. “We kijken daarbij niet naar nationaliteit, achtergrond of religie”, benadrukt Yassine. “Iedereen die een maaltijd kan gebruiken, mag zich bij ons aanmelden. We hebben intussen honderden adressen in Roermond en omstreken. Ook in Venlo zijn we actief.” Gezien het groot aantal adressen, is deze hulp hard nodig. Steeds meer mensen kunnen moeilijk het hoofd boven water houden. Een gratis maaltijd helpt in de strijd tegen armoede.

Het is de tweede keer dat de professionele keuken bij DB4all voor dit project wordt ingezet. Deze keuken heeft DB4all gewonnen door deel te nemen aan ‘Onze Buurt’. De keuken is een ware parel en een uitstekende uitvalsbasis. Mocht het voorkomen dat het niet lukt om alle maaltijden in deze keuken te bereiden, dan is er een back-up keuken. Zo hoopt de organisatie het maximale aantal maaltijden te kunnen leveren.

“Iedereen die een maaltijd kan gebruiken, mag zich bij ons aanmelden”

“We werken hier met een aantal stagiaires, die komen vanuit verschillende scholen uit de buurt. En iedere dag staan er vele vrijwilligers klaar. Dat zijn vrijwilligers van de Tigers Roermond, de moskee of mensen die zich spontaan bij ons melden”, vertelt Yassine. “En er zijn veel bedrijven en organisaties die ons steunen en waarmee we samenwerken.”

Mensen die het Ramadan project willen steunen kunnen een donatie doen aan Stichting Tigers
NL90 RABO 0147 5596 85. Vermeld hierbij dat het gaat om Tigers Iftar maaltijden. Mensen die graag in aanmerking willen komen voor een Iftarmaaltijd kunnen een mail sturen naar ramadanproject2023@gmail.com of loop binnen bij DB4all aan de Donderbergweg 36b.