Iedereen kan rekenen op een glimlach van de winkelsteward

Met een brede glimlach verwelkomt Peter Gielen bezoekers in het winkelcentrum op de Donderberg. Peter Gielen (60) is sinds begin december de nieuwe winkelsteward.

winkelsteward-peter-gielenHij is een gastheer pur sang. Ruim 16 jaar werkte Peter bij een evenementenbedrijf in Roermond, waar hij in verschillende functies ook gasten mocht ontvangen. Wegens reorganisatie is hij daar vertrokken. “Ik had het er altijd goed naar mijn zin. De contacten met mensen vind ik het leukste wat er is. Dat spreekt me in mijn nieuwe baan als winkelsteward ook het meeste aan en daar kan ik van genieten”, zo glundert Peter: “Het leuke is ook dat ik nu hier ook weer oude bekende tegenkom. Mensen die ik ken uit mijn vorige baan”.

Het feit dat er in het winkelcentrum een steward rondloopt is te danken aan de inspanningen van verschillende partijen. Zowel de Wijkraad Donderberg als de ondernemers in het winkelcentrum vinden de aanwezigheid van een winkelsteward erg belangrijk. De kosten voor het inzetten van de winkelsteward worden betaald door de vereniging van eigenaren in het winkelcentrum en het wijkontwikkelingsplan Donderberg.

Peter volgt Ohran op als winkelsteward. Ondanks inspanningen door verschillende partijen is het niet gelukt om Ohran als winkelsteward te behouden. Dit had te maken met regels uit de flexwet. Peter is 36 uur per week in het winkelcentrum aanwezig. Hij zal er op wisselende dagen zijn, zodat er een goede verdeling is over de dagen dat het winkelcentrum geopend is.