Jan Pieter Bovendorp nieuwe Programmamanager

Enkele weken geleden is Jan Pieter Bovendorp gestart als nieuwe programmamanager voor het Wijkontwikkelingsprogramma Donderberg. Hij volgt Rob Bogaarts op. Wie is Jan Pieter en wat spreekt hem aan in het wijkontwikkelingsprogramma Donderberg? We stellen hem enkele vragen.

Kun je jezelf kort even voorstellen?

Mijn naam is Jan Pieter Bovendorp en woon in Brunssum. Daar geniet ik vooral van het buitenleven met mijn vrouw en 3 jongens. Ik hou van sporten en van lekker eten.

Je werkte hiervoor bij een woningcorporatie. Wat deed je daar en waarom ga je nu iets anders doen?

Ik was wijkregisseur voor een woningcorporatie in Kerkrade en Landgraaf. Ik was bezig met de verbinding tussen bewoners, projectgroep, bestuurders en externen. De laatste drie jaar was ik betrokken bij grootschalige wijkingrepen.
Een vaak heftige periode voor bewoners. Uiteindelijk zie ik ook dat een vernieuwing in de wijk veel goeds brengt, ook op andere vlakken. Omdat ik 17 jaar bij de woningcorporatie werkte, vond ik het tijd voor een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Toen ik de kans kreeg om bij BMC (adviesbureau) aan de slag te gaan heb ik de knoop doorgehakt. Nu werk ik dus 2,5 dag op de Donderberg.

Wat spreekt je aan in de functie van programmamanager?

Ik wil graag de samenhang tussen de verschillende projecten verbeteren. Dat spreekt me aan. Dit klinkt natuurlijk nog vaag maar de komende tijd wordt dit zeker duidelijk. De eerste weken hoor ik al zoveel enthousiasme vanuit de wijk. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Die hoor ik vast nog.

De Donderberg is ook een bruisende wijk waar veel initiatieven worden opgepakt. Hoe kijk jij aan tegen samenwerking met verschillende mensen en initiatieven? Wat is jouw verwachting?

Wat me direct opvalt zijn inderdaad de vele initiatieven. Wat ik nog niet zie is de verbinding daartussen. Belangrijk is om van elkaar te weten wat iedereen doet en hoe we kunnen samenwerken. Daardoor begrijp je elkaar beter.

…en wat mogen mensen van jou verwachten?

Ik wil de komende weken gebruiken om te kijken wat nodig is. Wat heeft als eerste aandacht nodig? Daarna zal ik dit bespreken zodat de focus duidelijk wordt. Ik wil samen met iedereen eraan werken om de Donderberg sterker en mooier te maken. Anderen zien mij vooral als netwerker en verbinder in de wijk en daar voel ik me erg prettig bij. Werken met professionals en inwoners aan de wijk. Vooral dat doen waardoor het wonen, leven en werken in de wijk voor de inwoners nog prettiger wordt. Daar ga ik voor.

Jan Pieter, heel veel succes op de Donderberg!