Koninklijke onderscheiding voor Ozan Celebi

In het kader van Koningsdag 2018 zijn in Roermond 11 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt, waaronder ook aan  de heer Dursun Celebi van de Donderberg.

Dursun Çelebi“De heer Çelebi (66) zet zich al vele jaren in voor de Turkse gemeenschap en dan met name voor de integratie van de Turkse gemeenschap in onze Nederlandse samenleving. Hij is al jarenlang een ‘bruggenbouwer’ tussen verschillende bevolkingsgroepen. De heer Çelebi is sinds 2009 vrijwilliger bij de Stichting Beraberlik in Rotterdam. Daarnaast is hij vanaf 2005 vrijwilliger bij de Mevlana Moskee in Boxtel. Ook is de heer Çelebi al jarenlang actief bij de Fatih Moskee te Roermond. Van 2012 tot 2016 was hij lid van de adviesraad Stichting Turks Islamitische Culturele Federatie te Rotterdam. Als lid van de adviesraad heeft hij zich ingezet om de aangesloten moskeeën en organisaties meer met elkaar te laten samenwerken. Vanaf 1997 is hij voorzitter van Ozcan Çelebi Sociaal, Cultureel en Educatief Vereniging. Van 1990 tot 1996 was hij  vice-voorzitter van de Turkse federatie in de Provincie Limburg en Brabant. Ook was hij bestuurslid van de Turks Sociale Culturele vereniging in Venlo en van 1987 tot 1996 voorzitter van de Tevhid Moskee in Venlo.
De heer Çelebi is ook bekend vanwege het bespelen van het SAZ-instrument, een Turks-snaarinstrument. Hij geeft daar ook les in.”

Bron: www.roermond.nl/lintjes