Maximina zet deuren wagenwijd open

Donderse Wereldkeuken wordt buurtkeuken

Op zaterdag 30 juni kunt u kennismaken met de Donderse Wereldkeuken van Maximina. Dan organiseert zij samen met de Donderse Moestuin een open dag. Er zijn kleine workshops in de keuken en in de tuin, ook voor kinderen.  Van 11.00 tot 16.00 uur. Donderbergweg 32-34, Roermond.

Kloppend hart
De Wereldkeuken is het kloppend hart van Maximina. Hier koken vrouwen van allerlei nationaliteiten. Koken is in veel culturen belangrijk. Door het samen koken kunnen vrouwen uit hun isolement komen en andere buurtbewoners leren kennen. Zij krijgen hier zelfvertrouwen van. Ook moeten ze Nederlands praten, anders kunnen ze niet samenwerken.

Stormachtige ontwikkeling
De afgelopen tijd maakte de Wereldkeuken een stormachtige ontwikkeling door. Ongeveer een jaar geleden ging de eerste schop de grond in voor een flinke verbouwing. Het resultaat: een nieuwe, moderne keuken die van alle gemakken is voorzien. Dit maakt het mogelijk om allerlei activiteiten te ontplooien, ook voor wat grotere groepen. Zo is nu het Eetcafé vaker open en kunt deelnemen aan diverse workshops. De inrichting van het Eetcafé is bovendien een stuk professioneler geworden, dankzij de gift van meubilair door Wijkteam Hoogvonderen.

Buurtkeuken
Ook heeft de Wereldkeuken sinds kort een coördinator, Monique Morssinkhof. Zij is vanaf haar jeugd al bezig met alles wat met koken en eten te maken heeft. “Ik ben opgegroeid met de wereldkeuken, aangezien mijn moeder destijds al kookte uit allerlei verschillende culturen.” Monique wil de Wereldkeuken laten uitgroeien tot een buurtkeuken: “Onze Wereldkeuken is bedoeld voor de buurtbewoners. Om er kookles te volgen en te koken of te dineren in het Eetcafé. Ook voor allerlei groepen die nu nog niet actief zijn in de wijk. Graag zet ik mij in om de Donderse Wereldkeuken, samen met de bewoners van de Donderberg verder uit de bouwen!”