Meiden uit Roermond door naar het NK Cruyff Courts 6 vs 6 op 24 juni in Enschede!

De meiden uit Roermond zijn door naar het NK Cruyff Courts 6 vs 6 op 24 juni in Enschede! De meisjes van Roermond zijn tijdens de Halve Finale in Eindhoven gewaardeerd met de Respect Award en hebben zich daarmee gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Cruyff Courts in Enschede. De meiden reizen op 24 juni met de bus af naar Enschede om daar tegen alle andere finalisten te strijden. De Johan Cruyff Foundation organiseert het NK dit jaar in samenwerking met Sportaal. Het belooft een groot spektakel te worden!

obs-de-brink-halve-finale-10-juniOp zaterdag 24 juni wordt de Oude Markt in Enschede omgetoverd tot een voetbalarena waar elf jongens- en elf meisjesteams op twee mobiele Cruyff Courts de strijd aan zullen gaan voor de titel ‘Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2017’. Naast de strijd om de titel worden er allerlei side events georganiseerd voor de deelnemende teams, hun supporters en andere aanwezige kinderen.

Cruyff Courts 6 vs 6
Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 t/m 12 jaar dat georganiseerd wordt op de Cruyff Courts in 10 verschillende landen. Inmiddels hebben er al meer dan 100.000 kinderen deelgenomen. Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ‘respect’ centraal. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.

respect_award