Metamorfose Donderberg/Saturnusstraat/Mercuriusstraat

De veranderingen in het straatbeeld in het centrum van de Donderberg (tegenover het winkelcentrum) zijn niet meer te missen. De nieuwbouw van de 24 levensloopbestendige en 7 gezinswoningen verloopt voortvarend. Deze huurwoningen van Wonen Zuid komen verspreid over de Donderbergweg, de Saturnusstraat en de Mercuriusstraat te liggen. De gemeente Roermond neemt de bestrating en het groen in de directe omgeving onder handen.

Samen met de buurt is gekeken naar de inrichting van de openbare ruimte. De nieuwe bestrating in de Mercuriusstraat is inmiddels gereed. De werkzaamheden in de Saturnusstraat zijn naar verwachting voor de bouwvak gereed. En dat geldt ook voor het binnenterrein bij de nieuwbouw aan Donderbergweg/Saturnusstraat/ Mercuriusstraat. De nieuwe beplanting volgt in het oktober, november. Dat is de beste tijd om de bomen te planten.

Kijkdag voor toekomstige bewoners

Eind juni konden de toekomstige bewoners één van de opengestelde woningen bekijken (zie ook het verhaal ‘Eindelijk mijn eigen voordeur’). Eerder bezochten ze al de fabriek waar de woningen worden gemaakt. Met het kijkmoment eind juni kregen ze een nog betere indruk van de woningen en hoe eventueel in te richten. En natuurlijk weer een mooi moment om als toekomstige buren elkaar te ontmoeten.

Zo doen we dat op de Donderberg!