Mijn buurt … en de wolf

Zoals jullie weten woon ik op de Sterrenberg en hier gebeurt van alles. Nee niet meteen negatief zijn, er gebeuren ook hele geweldige leuke dingen.

Maar lees ik daar ineens dat er wolven los lopen in Limburg. Nou weet ik dat Limburg niet lang maar breed is (grapje) en ik bijna op het smalste stukje Limburg woon dus hoever moet die wolf lopen van Duitsland naar mijn achtertuin? Wat doe je dan als (bange) inwoner …? Tuurlijk je Googled.

De verwachting is dat steeds meer wolven vanuit Duitsland ook naar Nederland zullen trekken. Dat is goed nieuws, meldt Wolven in Nederland.

 

Wolven vormen namelijk een belangrijke ecologische verrijking voor de Nederlandse natuur. Ze eten met name prooi-dieren als reeën, edelherten en wilde zwijnen en dragen daarmee bij aan een natuurlijke regulatie van deze populaties.

Daarnaast vermijden deze dieren als gevolg van het jagen open gebieden, zoals weilanden en akkers, maar ook wegen. Daarmee hebben wolven ook indirect een effect op de verkeersveiligheid.(bron: Nieuws & publicaties)

Dan lees je dat volgens bestuurder Pieter van Melick van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) er bij drie Limburgse
schapenhouders in totaal twaalf schapen en lammeren gedood zijn. De meest recente melding is die uit Heythuysen waar een schaap werd gedood…. (bron:de Limburger). Heythuysen is dat niet aan de andere kant van de Maasbrug?

Dan zien ze ook nog effe in Venlo een wolf voorbij komen uit Duitsland… Als ik dan even op de landkaart kijk pppfffff……………..

Ben ik dan even blij met de A73 en de Maasbrug! Het is al jaren bekend dat als het regent/onweert het nooit over de Maasbrug naar Roermond durft te komen. Nou dat houdt nu ook de wolf tegen. En zolang de wolf niet in een auto stapt mag hij ook niet over de A73.
Dus Yes: blij dat ik in Roermond woon.

© Diana Bolk – Donderberg Wijkblad, mei 2018