Nieuw bestuur Donderse Moestuin

Kijk nou eens….De Donderse Moestuin heeft een nieuw bestuur. Starters van de moestuin heel erg bedankt voor jullie bijdragen en voor het nieuwe bestuur, veel plezier.

nieuw-bestuur-moestuin-1v2 nieuw-bestuur-moestuin-2v2

Over de Donderse Moestuin, een moestuin voor de buurt
In 2015 zijn Stichting Multi Koken en Bewegen en Maximina een buurtmoestuin  gestart op de Donderberg in Roermond. Ontmoeten en verbinden zijn de rode draad in dit project.
In 2016 is de moestuin op eigen benen komen staan en is de Stichting Donderse Moestuin gevormd.

Doel
Met de moestuin op een centrale locatie, ontmoeting organiseren tussen de diverse bewonersgroepen in de Roermondse wijk De Donderberg. Om zo de leefbaarheid in de wijk te vergroten door de onderlinge verbinding en de zelfredzaamheid van de bewoners te bevorderen. Hierbij is duurzaamheid de basisgedachte en is educatie ingebed in de activiteiten.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij de Donderse Moestuin hoog in het vaandel. Zo vangen ze regenwater op om de planten te begieten en hergebruiken we oude materialen. Ze hebben een composthoop en een kruidenspiraal. Ze tuinieren zo biologisch mogelijk.

Educatie
Voor kinderen van de omringende basisscholen en volwassenen worden workshops en themadagen georganiseerd. Onderwerpen zijn fruit, groentes, bijen en honing, biologisch tuinieren, vogels.