Het nieuwe centrumgebied: met extra budget aan de slag!

Samen met de Panoramagroep is hard gewerkt aan een heel mooi ontwerp voor de openbare ruimte in de Donderberg. Na de aanbesteding bleek in de zomervakantie van 2017 dat het uitvoeren van de plannen duurder uitviel dan gedacht.

In het wijkblad van december heeft u kunnen lezen dat de gemeenteraad van Roermond op 21 december 2017 een besluit zou nemen over het eventueel beschikbaar stellen van extra budget. De gemeenteraad besloot om het budget dat nodig is beschikbaar te stellen. Daardoor kunnen we het nieuwe centrumgebied in 2018 uitvoeren!

“Ik ben blij dat de gemeenteraad het geld beschikbaar heeft gesteld waardoor we het oorspronkelijke plan kunnen realiseren. Hierdoor krijgt de Donderberg niet alleen de mooie uitstraling die het verdient, maar wordt het ook een echte sociale ontmoetingsplek die uitnodigend is voor de inwoners”, zegt wethouder Fick.

Inmiddels is de voorlopige opdracht verstrekt. Daarmee is ook de periode gestart waarin volgens de wet bezwaar kan worden gemaakt. We verwachten de definitieve opdracht begin februari 2018 te kunnen afgeven. Zodra de planning voor de uitvoering bekend is, nodigt de aannemer de bewoners uit voor een informatieavond.

Wethouder Fick: “Ik zie u graag tijdens deze informatieavond, die wij binnenkort organiseren om de plannen van de uitvoering te bespreken. U bent alvast van harte welkom!”.