Nieuwe Helden bij Niekee is weer begonnen! Ben jij tussen de 12 en 23 jaar? Schrijf je snel in!

Iedereen is ergens goed in! Bijvoorbeeld op gebied van dans, muziek of sport. Ben jij tussen de 12 en 23 jaar oud? Watch this en schrijf je snel in op de site: Nieuwe Helden Roermond.

Talent ontwikkeling kan alle kunst en cultuur disciplines omvatten. Belangrijk is dat de dingen die gedaan worden die door jullie, de deelnemers, zelf worden ingebracht. Je kunt je talenten laten zien en verbeteren op het gebied van o.a. hip hop, rap, R&B, streetdance, breakdance en beatbox. Nieuwe Helden zoekt daarbij aansluiting van de belevingswereld van de 12 tot 23-jarigen. Om te komen tot producties worden ook talenten op het gebied van (licht- en geluids)techniek, decorbouw, PR, organisatie, etc aangesproken.

Filmpjes zien van eerdere uitvoeringen? Kijk snel op de website www.nieuwehelden.nl

nieuwe-helden-1

Meer weten over ‘Nieuwe Helden’?
In het project “Nieuwe Helden” wordt er – aanvullend op het bestaande aanbod voor jongeren – activiteiten ontwikkeld. Hierbij wordt  jongeren een ander perspectief geboden, gericht op het betrekken bij de Roermondse samenleving of de eigen wijk. Het is een activeringsaanbod voor jongeren waarbij de gedachte centraal staat, dat iedereen ergens goed in is, bijvoorbeeld op het gebied van dans, muziek of sport.

‘Nieuwe Helden’ gaat met een groep jongeren aan de slag om hun talent te ontwikkelen en het zelfvertrouwen te vergroten. De ouders, school en buurt worden actief betrokken, zodat de jongeren hun talenten kunnen tonen.

Partners bij organisatie en uitvoering
Bij de organisatie en uitvoering van dit project, zijn ook meerdere partners betrokken. Vanuit de Gemeente Roermond, via de cultuurscout Ton Wilbers, is een samenwerking ontstaan tussen het Centrum voor de Kunsten Roermond, stichting Wel.kom, het voortgezet en middelbaar onderwijs met o.a. Niekee en een aantal culturele instellingen, waaronder ECI Cultuurfabriek. Ook is in de eerste fase het multidisciplinaire theatergezelschap ‘ISH Dance Collective, uit Amsterdam,  een belangrijke partner.