Nieuwe stichting Donderneming ziet levenslicht

Ahmet Avçi en Aysha Saleem ondertekenen de statuten voor Stichting Donderneming. Dit gebeurt onder toeziend oog van notaris Cremers (rechts) en wethouder wijkontwikkeling Felix van Ballegooij (links)  Foto: John Peters

 

Vrijdag 26 mei was er een feestelijk momentje in het kantoor van notaris Van Hecke Houben. Hier werden de statuten ondertekend van een nieuwe stichting op de Donderberg.

Stichting Donderneming is een bijzondere stichting. Het is een organisatie met een sociaal hart van en voor de wijk. Ze richt zich op activiteiten om mensen uit de wijk betrokken te houden. Dat kan zijn door vrijwilligerswerk of gewoon werk. De stichting heeft twee plannen om mee te starten: een klusbus en een buurtrestaurant. De klusbus bestaat uit klussers uit de wijk. Ze kunnen bij buurtbewoners klussen oppakken. In het buurtrestaurant wordt gezamenlijk gekookt en kunnen buurtbewoners tegen een laag bedrag een gezonde maaltijd eten.Aan het opzetten van de buurtonderneming wordt volop gewerkt. Het heeft nog wat tijd nodig. Het goede nieuws is dat deze er nu gaat komen.

Ahmet Avçi en Aysha Saleem ondertekende de statuten namens het nieuwe bestuur. Het bestuur heeft vijf leden: Ahmet, Aysha, Ronald Housmans, Anahita Muradi en Ramona Jansen-Frenken. Ahmet is de voorzitter, Aysha is de penningmeester en Ronald is de secretaris. Anahita en Ramona zijn bestuurslid. Ramona zit ook in de wijkraad. Op deze manier is ook de wijkraad goed vertegenwoordigd. Alle bestuursleden voelen zich erg betrokken bij het wonen en leven op de Donderberg.

De nieuwe bestuursvoorzitter is bijzonder trots. Ahmet Avçi: “Als bestuur werken we al langer toe naar dit moment. Ik vind het heel mooi en bijzonder dat het nu eindelijk zover is. We willen de komende tijd echte stappen zetten om iets voor onze wijk te betekenen. We zijn met vijf bestuursleden die vol energie zijn en er echt veel zin in hebben.”

Ook wethouder Felix van Ballegooij is blij met deze stap. Hij is wethouder van het wijkontwikkelingsproces dat al een tiental jaren in de wijk wordt opgepakt door de gemeente, provincie, Wonen Zuid en Wonen Limburg. Felix van Ballegooij: “Het mooie aan Donderneming is dat dit door en voor bewoners is. Op deze manier kunnen ideeën vanuit bewoners zelf vorm krijgen. Wij als gemeente en andere organisaties mogen een stapje terug doen en het overlaten aan de mensen uit de wijk zelf. Uiteraard zullen wij hen steunen waar dat moet.”

De stichting wordt bijgestaan door de leefcoaches van Vijf. Zij zijn nauw betrokken bij het oprichten van Donderneming. Ook vanuit het programmabureau Wijkontwikkelingsprogramma Donderberg kunnen de bestuursleden rekenen op de nodige ondersteuning.

Van links naar rechts: Ruud Schoemakers (communicatiemedewerker van het wijkontwikkelingsprogramma Donderberg), Ahmet Avçi (voorzitter), Anna van Ingen (leefcoach Vijf), Aysha Saleem (penningmeester) en Felix van Ballegooij (wethouder Wijkontwikkeling Donderberg)   Foto: John Peters