Nieuwe uitstraling voor Gotcha

Het staat nu dan toch echt te gebeuren. Een lang vervlogen droom van Fiel Schelfhout en vele buurtbewoners gaat dan eindelijk in vervulling. De gevelbekleding voor jongerencentrum Gotcha wordt geprint en geplaatst. Gotcha krijgt een frisse en nieuwe uitstraling.

Fiel Schelfhout (rechts) in overleg bij Euramax.

 

Fiel Schelfhout begon zo’n vier jaar geleden aan het project om het knalrode gebouw van Gotcha een andere uitstraling te geven. “Het idee daarbij was om jongeren de platen te laten kleuren, zodat er een kleurenpalet op het gebouw te zien zou zijn. Dit bleek niet haalbaar”, blikt Fiel terug.

Een van de panelen rolt uit de printer.

Toen kwam Euramax het project omarmen. Het Roermondse bedrijf heeft een techniek ontwikkeld om op aluminium te printen en zo complete gevels te kunnen bedrukken. Dan is ook the sky the limit, dacht Fiel. “We zijn met de jongeren aan de slag gegaan om een ontwerp te maken geïnspireerd op de kleuren van de bomen in alle seizoenen. Ook wilden we de activiteiten die binnen gebeuren buiten zichtbaar maken. En bij dat alles moest er uiteraard ook een eerbetoon aan Johan Cruijff zijn”, vertelt Fiel enthousiast.

“Mensen moeten geboeid worden door het gebouw. Het ontwerp is aan iedere kant van het gebouw weer anders. Mijn dochter Daphne is grafisch ontwerpster en heeft alle ideeën uitgewerkt. Het ontwerp is door de welstandscommissie erg enthousiast ontvangen. We gaan nu met Euramax aan de slag om de platen te drukken. Daarna worden ze geplaatst”.

Fiel is erg blij met de betrokkenheid en financiële bijdrages van organisaties en bedrijven. “Dit was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage van Kleur je Wijk, de Vliegeniersbuurt, Euramax, Rockwool, Rabobank en Bo-rent. Ook andere partijen hebben een bijdrage geleverd.”