Nu leren wat er later is: IMC Basis

In onze maatschappij, waarin het maken van keuzes belangrijker is dan ooit, is het fijn om op jonge leeftijd al te weten wat je graag doet, of juist niet. Daarvoor moet je ervaringen opdoen. Dingen zien, horen en doen. Je nieuwsgierigheid volgen en vragen stellen. Maar wat nu als er in je omgeving weinig is om te ervaren of je de juiste personen mist om vragen aan te stellen? Als je weinig tegenkomt wat je uitdaagt of prikkelt, terwijl je juist ontzettend nieuwsgierig bent? Dan komt de maatschappij gewoon in je klas: IMC Basis.

Gastdocenten én leerlingen enthousiast

Groepen 7 en 8 van de Vincent van Goghschool en basisschool De Kasteeltuin krijgen drie uur per week IMC Basis. Gedreven professionals vertellen dan in de les over hun vak en delen hun motivatie met de leerlingen. Deze ‘gastdocenten’ verlenen belangeloos hun medewerking. En met succes, want al ruim twee jaar zijn gastdocenten én leerlingen enthousiast.

Oproep aan oud-leerlingen

IMC Basis wil graag een alumniprogramma ontwikkelen, waarbij oud-leerlingen van IMC Basis ook in de toekomst gebruik kunnen maken van het netwerk van inspirerende gastdocenten. Een eerste aanzet is gemaakt op 29 september, toen twee oud-leerlingen konden deelnemen aan een muziekworkshop met Jean Philippe Rieu én mochten optreden voor meer dan 500 genodigden bij het lustrumfeest van IMC Weekendschool in Amsterdam.

Ben jij ook oud-leerling van IMC Basis Roermond en wil jij je alsnog aanmelden voor het alumniprogramma? Vul dan het toestemmingsformulier in dat je in juni ontving (of vraag een nieuw aan op jouw oude school). Lever het formulier, voorzien van een handtekening van je ouders, in bij de conciërge van de Vincent van Goghschool. Dan houden we je op de hoogte.

Volg ook de Facebookpagina van @IMCBasisRoermond.