Ontdek je sport en proef andere culturen

Zaterdag 8 juli in de Sterrenberg

Op verschillende pleintjes in de Sterrenberg ontmoeten de verschillende culturen van de Donderberg elkaar. Zaterdag 8 juli tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er verschillende sporten en lekkere hapjes. Samen sporten en eten verbindt mensen. Kom naar een van de pleintjes en ontmoet je buren.

De Donderberg is een echte multiculturele wijk, waar zo’n tachtig verschillende nationaliteiten met en door elkaar leven. Marlene Cameron is buurtbewoonster en is van mening dat mensen te vaak letterlijk naast elkaar leven. Ze heeft daarom met een plan aangeklopt bij de commissie van Kleur-je-Wijk.

Gezelligheid

Marlene: “Mijn idee is om mensen in de wijk te inspireren om actief te worden, nieuwe sporten te ontdekken en verschillende culturen te leren kennen door middel van hapjes. Het lijkt me mooi om op één dag op verschillende pleinen op de Donderberg sportactiviteiten te organiseren. Door deze activiteit te organiseren wil ik bijdragen aan betere samenleving tussen verschillende culturen. Doordat bewoners elkaar leren kennen zullen ze meer in contact komen. Dit help veroordelen tegen te gaan. Verder merk ik dat er behoefte is aan sport en beweging, niet alleen voor jongeren maar ook voor ouderen. Door deze dag te organiseren wil ik laten zien dat sporten gecombineerd kan worden met veel gezelligheid.”

Win een prijsje

Op de pleinen worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals voetbal, zaklopen, touwtjespringen, dans, hoelahoep, boogschieten, springkussen en speelactiviteiten voor kinderen. Op ieder plein zal een andere sport en hapjes aangeboden worden. Bewoners kunnen op deze manier hapjes van verschillende culturen proeven. Deelnemers die aan alle activiteiten deelnemen, winnen een prijsje.

Kleur-je-Wijk

Deze activiteit is mede mogelijk dankzij een bijdrage van Kleur-je-Wijk. Hierbij kunnen buurtbewoners een plan indienen om hun eigen wijk, buurt of straat te verbeteren. Dit plan wordt beoordeeld door een adviescommissie die uit bewoners van de Donderberg bestaat. Heb jij ook een idee voor de wijk? Kijk dan op www.donderbergroermond.nl/kleurjewijk
.

Doe jij ook mee op 8 juli?

Kom dan naar een van de pleintjes van de Sterrenberg. Ontdek hoe leuk bewegen voor jou kan zijn en maak kennis met jouw buurtgenoten.