“De Ontmoetingsruimte is van iedereen”

“De Ontmoetingsruimte is van iedereen op de Donderberg”, trapt Pieter Kersten zijn verhaal af tijdens het zesde Praatcafé WOP Donderberg. “Mensen zijn van harte welkom voor een kop koffie, ontmoetingen en gesprekken. Gasten en vrijwilligers, die er gastheer en gastvrouw zijn. ‘Respect’ is daarbij een belangrijke waarde.

Er gaan vele verhalen de stamtafel rond. Wat doe je met die verhalen? “Soms spelen we die door naar instanties. Zo maakt Nanoek (van Met GGZ ook deel uit van de stamgasten). Die aanwezigheid wensen we ook. Het zou bijvoorbeeld ook fijn zijn als de wijkagent een kopje koffie komt drinken. De Ontmoetingsruimte kent veel applaus en belangstelling. Maar wil ook ondersteuning. In het begin kwamen professionals veelvuldig langs. Maar nu? Gelukkig blijven de ontmoetingen groeien en ook de verbindingen. Zo weten de Ontmoetingsruimte en de Woonzorgbrigade / Burenhulp elkaar goed te vinden,” vertelt Pieter.

          klas-5-b-3

Verhalen om te delen: steun voor elkaar
En ook in de Ontmoetingsruimte: wat zijn er mooie verhalen, ook om verder te delen. Zoals het verhaal van één van de stamgasten. Door omstandigheden kan hij niet meer naar de Ontmoetingsruimte komen. En wat gebeurt er spontaan: dat laten de andere stamtafelgasten niet zomaar gebeuren! Ze regelen samen dat hij kan komen. Dat is pas steun voor elkaar!

‘Eigen buurt mooi’
En zo is er ook een idee van bankjes in het Winkelcentrum Donderberg. Het bankje in het winkelcentrum wordt schoon gehouden door mensen van de inloop van Met GGZ in de ontmoetingsruimte. Dat vanuit de eenvoudige en mooie gedachte ‘eigen buurt mooi’.

De Ontmoetingsruimte gaat over veel meer over dan alleen ontmoetingen. Er zit een hele wereld achter. Een wereld die het verschil maakt! Meer weten over de Ontmoetingsruimte? Klik hier.

Meer weten over het Praatcafé? Hier een uitgebreide terugblik-praatcafe-wop-donderberg-24-nov-2016