Op de weekmarkt… John en Galina

(uit Wijkblad Donderberg, november 2018, door Diana Bolk)

John is jaren internationale vrachtwagenchauffeur geweest. Galina komt uit Rusland waar ze 25 jaar afdelingschef Handel & Economie was van de stad Krasnojarsk Krai in Siberië, een stad die 10 x groter is dan Amsterdam. Drie jaar geleden zijn ze samen begonnen met de verkoop van e-sigaretten op de vrijmarkt in Brunssum. Maar na tweeënhalf jaar Brunssum wilde ze wat anders, dus waarom niet op de vrijdag op de Weekmarkt Donderberg?

John en Galina verkopen een zeer uitgebreid assortiment e-sigaretten. Sinds kort hebben ze daar het merk BANDZ aan toegevoegd, een Italiaanse wereldspeler van formaat. De Italianen zijn kunstenaars in smaken, denk aan hun befaamde ijssalons. Dus wederom ook voor de e-sigaret de beste kwaliteit voor de laagste prijzen.

Naast hun plek op de Weekmarkt Donderberg hebben John en Galina een winkel aan huis, in Maasniel op Beatrixlaan 13. Die winkel is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00u. Daar verkopen ze niet alleen de e-sigaret maar de winkel heeft zoveel meer. Natuurlijk kan John niet alles meenemen naar de markt op vrijdag maar bestellen of ophalen in Maasniel is geen probleem. Zo heeft hij ook de beroemde druppels CBD. Deze worden wel alleen in Nederland besteld zodat hij a) de garantie heeft en b) weet dat het verantwoord is. Zo zie je op de toonbank dan ook het allernieuwste boek ‘Gezond met CBD’ staan met heel veel info.

Maar hij zegt zelf: “Ik ben geen dokter, de verantwoording ligt bij de mensen zelf. Ik wil graag alle vragen beantwoorden maar ik kan geen diagnose stellen. Het is pure verkoop. En als verkoper ben ik veel bezig met ‘netwerken’. Zo heb ik contacten in Duitsland/Italië en Rusland en kan ik mensen helpen die daar bijvoorbeeld in contact willen komen met andere mensen zodat ze hun handel naar die landen kunnen uitbreiden… Bijvoorbeeld als iemand Hollandse kaas wil maken dan breng ik de mensen samen.” Hun slogan is dan ook: “Het is tenslotte uw gezondheid, en daar waken wij over.”