Op de weekmarkt … Nana Bolia

Tot 2008 woonde Nana in Congo-Kinshasa in Afrika. Van daaruit kwam ze met haar gezin terecht in Heel. Hun huisje in Heel was echter maar klein en ze wilde graag groter wonen. Een gesprek met Wonen Zuid leverde toen een huis op … “op de Donderberg”!

Hier woont ze nu. Ze heeft 3 kinderen, 2 jongens van 7 en 8 en 1 meisje van 4 die naar de Kasteeltuin school gaan. Ze vindt het hier geweldig, de keukendeur open en de kinderen kunnen gewoon in de tuin spelen. En buiten het poortje is meteen een speeltuintje. Maar zelf heeft ze ook niet stil gezeten…. Slechts een paar jaar in Nederland en je kunt al een heel goed gesprek met haar voeren.

Ze heeft vanaf het begin gewerkt. Omdat ze als moedertaal frans spreekt was de keuze voor een Callcentrum gauw gemaakt. Maar dat was toch niet echt wat ze wilde. Helaas, in 2014 kreeg ze een ongeluk en moest toen een tijd thuis blijven. Maar stil zitten is niet echt haar ding.

Rond de tijd van de Koningsmarkt las ze in “ONS” blaadje dat de markt niet door ging maar dat je ‘ene ‘ JAN kon bellen als je toch op die dag op de markt wilde staan. Nou dat leek haar wel leuk. En met een doos met baby- en kinderkleertjes heeft ze op de uitgebreide vrijdags-Konings markt gestaan. Ze vond dit zo leuk dat ze die JAN aansprak en vroeg:“kan ik niet elke week komen”. “Dat kan” zei Jan, “maar dan moet je wel iets meer meenemen dan die ene doos!” Zo gezegd zo gedaan….een rek met baby kleertjes en kinderkleding enz. Maar nu, al na een paar weken, wil ze toch echt uitbreiden met bv. haar-extensions en mannen kleding. Vrouwen kleding wil ze niet omdat de buurvrouw op de markt (Massy) dit al verkoopt.