Op de Weekmarkt …. Nejla & Nergis

Al een tijdje liep Nergis rond met het idee ik kom nergens aan het werk, ben de taal niet echt machtig en wie wil mij……..

Nejla was toen nog met Multikoken bezig en hoorde via, via dat er een idee was geboren om een weekmarkt op de Donderberg te beginnen en zei tegen Nergis: “Waarom ga jij dat niet doen, met een kraampje van ons, als ZZPer, dan heb je geen baas nodig en kun je je eigen ding doen”. Zo gezegd zo gedaan…… En wàt voor een kraam en wàt voor eten. Allerlei Turkse Delicatessen. Maar goed dat ik niet aan het afvallen ben!!! Maar waar Nejla niet op had gerekend is dat …. Ja Nergis vond het maar niks zo alleen en vroeg dan ook al snel of ze haar niet wilde helpen en steunen. Na jaren vrijwilligers werk zou het voor Nejla ook een stap naar een betaalde baan zijn. Na ongeveer 3 maanden en een gesprek met Nejla haar consulent (is voor x % afgekeurd) besluiten de dames er een VOF van de te maken. De samenwerking was geboren.

Van kraam naar eetwagen
Er werd volop reclame gemaakt (niet dat het nodig was) en zelfs de woensdagmarkt in de stad had belang bij de dames. Zelfs na een tijdje werd er gevraagd of ze ook op de zaterdag niet naar de stad wilden komen. Broertje deed de administratie moest er toch wel een boekhouder aan te pas komen. Natuurlijk doen de dames dit met het grootste plezier, maar het heeft ook een keerzijde: het werd koud en dit deed de rug en voeten geen goed. Er werd gemopperd en toch doorgewerkt, maar op een bepaald moment kwam dan toch … We stoppen of we doen hier iets aan. WE DOEN ER IETS AAN !!! Er werd gezocht naar een echte (eet)wagen zodat de dames warm konden staan en niet elke keer alles in en uit hoefde te ruimen. Het is natuurlijk wel een risico want zo’n wagen kost toch een hoop geld… dus mensen veel eten en zeker vaak komen!!

Vriendelijk welkom
Nou over klanten hoeven ze zich geen zorgen te maken, die komen wel en het grappige is dat niet iedere klant alleen voor het eten komt. Zodra je nanemlijk aan de kraam staat dan word je vriendelijk welkom geheten en Nejla begint te vertellen. O ja dat doet ze dan gewoon in het dialect – ja ècht in Roermonds dialect! Het is dan ook een echte ontmoetingsplek geworden waar mensen van allerlei nationaliteiten bijeen komen. Hier wordt gelachen en gegeten en spreken ze alle talen, maar ze hebben één ding gemeen: het lekkere eten met een fijn gesprek bij Nejla en Nergis.

Nejla geeft aan dat door de cursus “Ontdek je Wij(k)kracht” ze toch veel heeft geleerd, wat ze zeker op de markt ook kan gebruiken. Je raakt makkelijker in gesprek met mensen en luistert wat ze vertellen en stimuleert mensen om verder te kijken. Zo ook iemand die misschien ook wel op de (eet) markt wil staan…..Net effe dat duwtje van Nejla, levert een nieuwe kraam op.

Dus mensen: komt sowieso naar de Donderbergse markt, wil hij kunnen overleven, maar vergeet zeker niet naar de dames te gaan al is het maar voor een (dialect)gesprekje.

© diana bolk