Op de weekmarkt … Mister Miyagi

mister-miyagiInterview uit Donderberg Wijkblad september 2017 – door Diana Bolk

Dhr. Sherman Wilkens werkte bij een interieurmaker voor auto’s. Op een dag nam hij (zelfgemaakte) loempia’s mee voor zijn collega’s die vonden het zo lekker dat zijn baas zei: “Je moet voor de deur een kraam neer zetten en dit verkopen.” Zo gezegd zo gedaan maar alleen loempia’s vond hij niet genoeg en maakte ook saté. Later dacht hij ik kan er best mee op een markt gaan staan en dit deed hij en wel in februari 2016 in Eindhoven. Toen hij John Kaak tegen kwam en zei wij gaan op de Donderberg een markt beginnen is dat niks voor jou, zei hij meteen ja.

Als je Sherman zo ziet dan moet je meteen aan de term “Wax in en Wax uit” van de film Karate Kid denken…..het is dan ook niet zo gek dat zijn klanten hem Mister Miyagi gingen noemen. Haha onze jongen van de Kemp. Maar dat zit wel goed met Mister Miyagi, hij zoekt zijn eigen ingrediënten bijeen en maakt alles zelf. Of het nu Saté, Loempia of Nasi Rames is ….. geen probleem en hoe meer klanten hoe meer verschillende dingen hij gaat maken. Omdat hij dit alleen doet begint hij donderdag al met maken van zijn producten voor “de Markt”. Vaak is hij tot ver in de nacht bezig maar dan is het ook wel echt vers!!!

Als ik hem vraag wat hij van de Markt vindt dan geeft hij aan dat het jammer is dat de mensen mopperen dat er zo weinig staat maar dat ze er niet kopen!!! Hoe moet een markt dan overleven……dus mensen koopt op de markt anders zijn we Mister Miyagi kwijt.

Ze hebben nu met de overgebleven marktlieden een groep gevormd die zelf de kramen halen en brengen en proberen om het toch heel gezellig te maken bv. door elke keer iets extra’s te doen ….. springkussen of ballonnen mevrouw. Maar zonder bezoekers kunnen ze niet. Hij hoopt dan ook dat na de verbouwing van het parkeerplein ze een vaste plek krijgen om te staan, bv bij de apotheek ging het beter als nu.