OP DE WEEKMARKT … Patrick Dörenberg

(uit Wijkblad Donderberg, oktober 2017, door Diana Bolk)

Patrick: “Als klein jongetje kwam ik altijd bij opa en oma op de boerderij en daar liepen veel kippen. Ik ben er dus een beetje mee opgegroeid. Toen ik een jaar of 13/14 was wist ik eigenlijk al dat ik later iets met kippen wilde gaan doen………Wist nog niet wat……fokken, slachten of grillen. Ik ging ook later in de Veldstraat bij de poelier kijken hoe die kippen ronddraaiden…geweldig.

Mijn loopbaan begon heel anders: ik werd constructie bankwerker …. Helaas na een zwaar ongeluk was mijn voet verbrijzeld en kon ik het niet meer doen. Mijn dienstkameraad had een groot cateringbedrijf en zei: “je verveelt je, kun je mij niet Uithel-pen?”. Zo gezegd zo gedaan en ik ging met de grillwagen op pad. En daar waren die kippen weer !!! Na een tijd dacht ik, dat zou ik ook zelf kunnen doen en kreeg de kans om van mijn dienstmaatje een grillwagen te kopen. Nu nog  een plek vinden waar ik kon staan. Deze kans kwam langs bij Tuincentrum Schmitz in Vlodrop.

Het was rond de kerstdagen, dus het liep als een trein….Mijn grillwagen en ik konden niet meer stuk. Maar dan wil je meer en meer dus sta ik nu op de volgende marktstand-plaatsen: Swalmen, Offenbeek, Hoogvonderen, camping Hatenboer en natuurlijk de Donderberg.

Nu is het zo dat als je op een nieuwe plaats gaat staan, het niet meteen storm loopt maar je moet eigenlijk twee jaar uittrekken om een overzicht te kunnen hebben of het wel of niet een geschikte plek is. Gelukkig had ik voor de Donderberg maar zes maanden nodig en wist toen al ….. hier sta ik goed! Wat een geluk was, omdat ik de vrijdag normaal in Heel stond. Dit kwam ook omdat de mensen van buiten de Donderberg mij gewoon een app sturen met een bestelling en die komen ophalen…. Ze komen gewoon naar de plek waar ik op die dag sta. Zo heb ik na een tijd vaste klanten kunnen opbouwen. Er is een grote vraag naar kippenvlees en die ik verkoop is vers en mals.”