Open dag in de Woonkamer

POEH-POEH is wat overheerst op deze dag door de enorme hitte buiten, die ook het pand ver binnendringt natuurlijk. En dan te bedenken dat het vorig jaar met die Open Dag al net zo heet was.

Er zijn een stuk of tien mensen en er waren er al een stuk of twintig en vanmiddag komt er een Balonnenvrouwtje zoals dat heet en dat is wel een publiekstrekker natuurlijk dus de verwachtingen zijn hooggespannen nog steeds ondanks het plakkie-plakkie weer.

De dames hebben weer fantastische hapjes gemaakt, dus daar ligt het zeker niet aan en de stemming is als vanouds opperbest. Tegelijkertijd heeft Maximina Open Dag nu en de Moestuin die ernaast ligt, dus dat is ook al zoiets natuurlijk. Maar ja, wanneer krijg je het in het buurt wel optimaal? Nooit dus. We vullen een vragenlijst in waarop gevraagd wordt hoezo je betrokken bent bij de Woonkamer en/of dat je iets zou kunnen gaan beteken op deze plek en wat dan ook.

Er is voor elk wat wils, dat is het punt niet. Gewoon DOEN is nog altijd het devies voor wat je ook in een wijk wilt betekenen. Niet te lang nadenken. Verstand op nul en je gaat ervoor.

Maar gewoon komen eten of koffieleuten of kletsen in de Woonkamer kan net zo betekenisvol zijn natuurlijk. Er is geen meetlat voor die waardes en zeker het oordeel van anderen is niet van belang. Elk zelf is weer anders. “Wees jezelf, anderen zijn er al genoeg”’ staat er op de wc en zo is ’t maar net.

© Hans Vas – uit Donderberg Wijkblad, editie juli 2018