Opening Cruyff Court en Beweegpark

Woensdag 14 september is de officiële opening van het Cruyff Court en Beweegpark op de Donderberg. Hierbij is Soufiane Touzani aanwezig. Touzani is de bekende Rotterdamse straatvoetballer en ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation. Na het officiële gedeelte is er een uitgebreid programma met voetbaltoernooitjes, demonstraties bij de beweegtoestellen en nog veel meer activiteiten voor jong en oud.

Het Cruyff Court met Beweegpark is gerealiseerd in het kader van het Wijkontwikkelingsplan Donderberg én tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen bewoners en verschillende organisaties in de wijk. De Gemeente Roermond, Provincie Limburg, Wonen Zuid en Wonen Limburg werken samen aan het Wijkontwikkelingsplan Donderberg.

Cruyff Court en Beweegpark

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met de Cruyff Courts wordt de functie die dat oude trapveldje had, weer terug in de wijk gebracht. Cruyff Courts zijn voetbalveldjes waar de ‘14 regels van Johan Cruijff’ gelden. Het gaat onder andere om respect, integratie, teamspirit en verantwoordelijkheid. Maar voorop staat natuurlijk plezier.

Het bijbehorende beweegpark biedt mogelijkheden voor iedereen om op een laagdrempelige manier te bewegen in de wijk. De kracht- en fitnesstoestellen zijn voorzien van gebruiksinstructies en door hun opstelling bieden ze mogelijkheden om samen ongedwongen te bewegen.