Opening van nieuwe seizoen bij de Donderse Moestuin

Zaterdag 6 maart was de start voor een nieuw seizoen bij de Donderse Moestuin. Een start die vanwege de coronamaatregelen in aanpaste vorm plaatsvond. Om iedereen van harte welkom te heten was de koffie en thee al ruim voor tien uur klaar. Fatima was als eerste in de moestuin met een schaal verrukkelijke zelfgebakken koeken. Ze waren nog warm en geurden zo lekker.

Suka is tuinder in hart en nieren.

Om verantwoord te werken waren we genoodzaakt de tuinders in groepen te laten komen zodat het niet te druk werd in de tuin en het verdelen van de compost ook goed kon gebeuren. Naast het ontmoeten onder het genot van koffie en koek, was de compost verdelen een belangrijk punt. Met drie kruiwagens werd er flink geschept en de eigen bak voorzien van zelfgemaakte compost. Fiel, een bekend gezicht in de tuin voor velen, draagt de zorgt hiervoor.

Warm welkom

Na een winter van ijs en kou was iedereen weer blij elkaar te zien, en aan de slag te kunnen. De nieuwe tuinders kregen een warm welkom. Tijdens de koffie werd er volop informatie gedeeld en had men belangstelling voor wat de buur- tuinder zoal gaat verbouwen. En of er zaden geruild kunnen worden. Ook naar het recept van de koeken van Fatima was gretige vraag!

Gezelligheid

Het was een erg gezellig bijeenkomst, en we gaan samen met heel veel zin er een mooi tuinders-seizoen van maken. Heb je interesse om te tuinieren? Neem dan contact op met het bestuur door een mailtje te sturen naar stichtingdondersemoestuin@gmail.com

Anne Cox
Bestuur Donderse Moestuin