OPROEP VOOR KERN MET PIT: REPAIRCAFÉ – RUILWINKEL – SPELOTHEEK

De Wijkraad Donderberg is op zoek naar enthousiaste werkgroepleden en/of kartrekkers die hen willen helpen een idee uit te werken. “Het idee is om een repaircafé, ruilwinkel en spelotheek te combineren in één”, vertellen Sami Sezin en Miriam Delissen namens de Wijkraad Donderberg enthousiast. “Wij denken en horen dat onze wijk zoiets erg goed kan gebruiken. Nu zoeken we mensen die samen met ons de schouders eronder willen zetten en daarvoor hebben we handen en hoofden nodig om dit mogelijk te maken. Ook zoeken wij nog een goede naam voor dit idee, dus u mag ook uw creativiteit bijdragen.”

 

“Wij willen dit idee indienen als project bij Kern met Pit en hebben uw hulp daarbij nodig. Kijk ook eens op www.kernmetpit.nl.  Wilt u ons meehelpen dit idee uit te werken en in te dienen? Meld u dan vóór 21 oktober aan bij kernmetpitdonderberg@hotmail.com. Wij hopen dat jullie enthousiast meedoen!”

Meer weten

Een combinatie van repaircafé, ruilwinkel, spelotheek?

Misschien heeft u wel eens gehoord van een repaircafé, een ruilwinkel of een spelotheek. Of is het nog helemaal nieuw voor u. Kort gezegd: in een repaircafé zitten vrijwilligers die voor u kleine reparaties uitvoeren. Aan bijvoorbeeld een broodrooster, een stoel of een fiets. In een ruilwinkel kunt u spullen inleveren die u niet meer gebruikt en iets anders uit de ‘winkel’ mee naar huis nemen. En bij een spelotheek kunt u speelgoed lenen, of speelgoed inruilen voor ander speelgoed. In elk geval gaat het steeds om ‘handel met gesloten beurzen’. Wij denken dat deze drie goed met elkaar te combineren zijn en daarmee een aanwinst voor de wijk. Hoe dat er precies uitziet? Daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Kern met Pit?

De Wijkraad Donderberg wil een werkgroep oprichten die het idee van repaircafé, ruilwinkel en spelotheek in één, globaal omzet in een plan en dat willen ze indienen bij Kern met Pit. Bij Kern met Pit krijgen ze hulp van een landelijk netwerk van vrijwilligers en professionals die adviseren en helpen met het uitwerken van het plan. En belangrijker natuurlijk, kunnen helpen dat plan daadwerkelijk uit te voeren! Verder valt er nog wat te winnen, namelijk €1000,- en landelijke bekendheid. Vooral projecten die steun krijgen van de wijk en waar vrijwilligers aan meewerken maken kans op het label Kern met Pit en de prijs. Wilt u de Wijkraad helpen? Wees er snel bij en meld u vóór 21 oktober aan. Het indienen van het plan kan tot en met 31 oktober 2016.