Paashazen

Ook dit jaar heeft de werkgroep Kinderactiviteiten van de Wijkraad Donderberg weer het traditioneel gezellige Paaseierenrapen (wat een woord) georganiseerd.

Het begon natuurlijk een paar weken geleden, de werkgroep kwam bijeen en de punten werden op de i gezet. Er is al een pracht draaiboek, maar ook dit is elk jaar aan verandering toe. Zo werd het dit jaar op het terrein van de Vincent van Gogh school georganiseerd. Met de medewerking van Cindy kon de werkgroep gebruik maken van het binnenterrein. De woensdag vooraf kwam de werkgroep bij elkaar om de zakjes te maken. 1 chocolade paashaas, 1 mandarijn ( gesponsord door Jan Linders) en 1 gekookt/gekleurd ei (natuurlijk gekocht bij Kindervakantiewerk). Tevens kregen de kinderen ook een los ei erbij, dat dan verstopt was.

Bij het verstoppen hadden de paashazen ook 2x een groot wit en rood ei gedaan. De kinderen die deze vonden, kregen nog een extra 1e en 2e prijs (gesponsord door de Readshop).

De opkomst was dit jaar te gek! Wat een hoop kinderen en veel ouders. Leuk dat ze er weer bij waren. De kinderen werden verdeeld over 2 velden zodat de grote niet de kleintjes onder de voet zouden lopen (vandaar ook 2 paashazen). We wisten precies hoeveel eieren er verstopt waren, dus toen we een teken kregen dat ze allemaal gevonden waren was het verzamelen en tijd voor foto’s met de Paashazen. Haha nou dat hebben de hazen geweten er werd geduwd en getrokken om vooral maar op de foto met hun te mogen…..ze zijn berucht en beroemd!!

Bij de uitgang werd het zakje met lekkers uit gedeeld en zo was het speelplein ineens weer heel leeg. Er waren kinderen die nog van uit de auto riepen “Bedankt”! Ach en daar doe je het toch allemaal voor. Alles opgeruimd en naar onze uitvalbasis Gotcha om effe pfffff koffie te drinken en de Hazen uit hun pak te helpen. Dankjewel lieve Paashazen jullie waren te gek. En wat hadden we pracht weer.

© Diana Bolk – Donderberg Wijkblad, editie april 2018

Winnaars tot 6 jaar
Winnaars tot 9 jaar