RAI brengt Antillianen en Nederlanders samen

Logo RAIHet nieuwe Roermonds Antilliaans Initiatief (RAI) wil een brug slaan tussen Antillianen en Nederlanders. Initiatiefnemer Carla Gomez: “Als je wilt integreren, is het belangrijk dat je elkáár leert kennen. Daarom organiseren we niet alleen bijeenkomsten voor mensen uit onze eigen gemeenschap. Maar vooral ook activiteiten voor mensen die nieuwsgierig zijn naar onze Antilliaanse cultuur. De kindermiddag op 9 september in Gotcha is daar een mooi voorbeeld van.”

Carla: “In Roermond wonen zo’n 450 Antillianen, vooral op de Donderberg. Omdat we een Nederlands paspoort hebben, vergeten mensen dat we een andere achtergrond hebben. Toch hebben we echt een eigen cultuur en geschiedenis.” Met Empy Serberie en een aantal anderen werkt Carla aan RAI. Empy: “Door de Antilliaanse gemeenschap bij elkaar te brengen hopen we dat we elkaar de weg kunnen wijzen naar voorzieningen, organisaties en instanties. Elkaar bewust te maken van onze rechten en plichten. En daarbij ook anderen kennis te laten maken met onze cultuur. Bijvoorbeeld met dans, muziek, eten en drinken.”

Kindermiddag in Gotcha
Empy: “Met hulp van Wel.kom kunnen we onze eerste activiteit realiseren. Op 9 september staat Gotcha van 14 tot 17u in het teken van kinderen én de Antilliaanse cultuur. Leuke spellen, dans, haarvlechten, een Antilliaans sprookje luisteren en natuurlijk smullen van Antilliaanse kroketten, kaasballen en pastei. Alle kinderen uit de wijk zijn welkom. En hun ouders natuurlijk ook.”

Gezocht!
RAI is volop in ontwikkeling. En daarbij kunnen ze alle hulp gebruiken.

  • Een eigen plek
    Carla: “Helaas hebben we nog geen eigen plek in de wijk. Dat vinden we wel erg belangrijk, want dan kunnen we elkaar gemakkelijker ontmoeten. Weet je een geschikte plek waar we een of twee keer in de week een activiteit kunnen organiseren? Laat het me weten via telefoonnummer: 06-27 00 47 71.”
  • Vrijwilligers
    Empy: “Heb je bestuurservaring én tijd om RAI verder te helpen? Neem ook dan contact op met Carla via: 06-27 00 47 71.”

Meer weten over RAI? Volg #RAI op Facebook.