Regeltjes…

(uit Wijkblad Donderberg, augustus 2018, door Diana Bolk)

Iedereen wil eigenlijk alleen maar doen waar ze zelf zin in hebben maar dan merk je al gauw …. Je bent niet alleen er wonen meer mensen op deze planeet.

Daarom zijn er een paar regels uitgevonden of we dit nu leuk vinden of niet maar regels zijn echt nodig. Maar dan kom je meteen bij mijn punt…. wie houd zich wel en wie houd zich niet aan de regels. Dan kom je pas in de problemen. En voor je het weet denk je “ja hallo, iedereen doet maar wat waarom moet ik me dan aan de regels houden” en dan is het hek van de dam. Of je houd je zelf aan de regels en bots je met de andere mensen of je sluit je aan bij (sorry) de meerderheid en doet waar je zin in hebt.

Wat zijn regels? Een paar voorbeelden

Je fietst netjes aan de rechterkant van de weg en steekt bij elke bocht netjes je hand uit….als je dan een tijdje rijdt dan word je onderste boven gereden door iemand die midden op de weg rijdt en ineens van richting veranderd. Of je rijdt netje op het fietspad aan de rechterkant van de weg (je mag hier beide kanten op fietsen) kom je ineens op het fietspad wandelaars tegen… als ze nu aan de linkerkant zouden lopen zien ze de fietsers aankomen. Nee ze lopen ook rechts en als je dan belt gaan ze of ineens alle kanten op of ze blijven stil staan en gaan kijken waarom je belt..haha. Sta je netjes voor het stoplicht te wachten (je weet poppetje rood mensen dood) lopen ineens mensen over en sta je daar nog in je eentje….na een paar minuten ga je zelf ook maar oversteken …… of ?? Je loopt een winkel in en houdt netjes de deur voor de volgende open … na nummer 6 denk je “ja hallo ben ik een portier” en laat de deur los. Zie je iemand in de winkel die iets van de bovenste plank moet hebben ….. natuurlijk help je die persoon of denk je haha ze kan er niet bij!

De moraal van dit verhaal

Mensen hebben regels nodig om samen te kunnen leven op deze planeet. Maar soms weten de mensen de regels niet en loop je er tegenaan. Zorg dan niet dat je boos wordt maar probeer uit te leggen waarom die regel zo belangrijk is. Het zou gewoon een stuk makkelijker zijn … je hoeft dan niet na te denken van wat gaat die doen of wat gaat er gebeuren….

Als iedereen zich aan de regels houdt dan weet je wat ze doen of wat er gaat gebeuren.