School in de steigers

(uit Wijkblad Donderberg, maart 2017, Vincent)
 
Eindelijk, na jaren van plannen, wachten, tekenen, wachten, bijschaven, wachten en vooral wachten, kunnen we vertellen dat de Vincent Van Gogh School Roermond gerenoveerd mag gaan worden.
vincent-van-goghschool-0
 
Na het verplaatsen van jongerencentrum Gotcha en het aanleggen van het Cruyff Court wordt er nog een project gerealiseerd aan de Donderbergweg / Olieslagerstraat.
 
Flinke opknapbeurt met o.a. leer-werkpleinen
Met trots mogen we nu laten weten dat we onze school een flinke opknapbeurt gaan geven met onder andere het plaatsen van dubbel glas en aluminium kozijnen, het bouwen van ruimtes waar de leerlingen hun jassen kunnen ophangen, een vernieuwde hoofdingang en, misschien wel het belangrijkste, het maken van leer-werkpleinen. Op deze leer- werkpleinen kunnen de leerlingen werken aan hun talenten. Niet het simpel verwerken van een opdrachtje in de klas, maar juist ontdekken waar ze goed in zijn met bijvoorbeeld een keyboard met opnamefunctie of een fototoestel in de hand.
 
Het meest opvallend
Het meest opvallend voor de voorbijganger wordt waarschijnlijk toch de buitenkant. De hoogbouw aan de kant van de Donderbergweg wordt namelijk geschilderd. Hiermee is straks in de lente en zomer tussen de groene blaadjes door de school heel herkenbaar in de wijk.
 
Eind maart zullen de eerste werklui aan de slag gaan in de school. We hopen aan het eind van de zomervakantie klaar te zijn met de hele renovatie.
 
Renovatie in fases
De renovatie zal in twee fases plaatsvinden. Tussen de fases in zullen de groepen 0 t/m 5 moeten verhuizen van het ene naar het andere lokaal. De groepen 6, 7 en 8 hebben geluk, zij zitten namelijk al een tijdje in het schoolgebouw waar eerder basisschool De Bloesem zat, aan de Ambachtsingel in de wijk Hoog Vonderen.
 
Binnenkort leest u hier meer over de renovatie van de Vincent van Goghschool
 
Groet, Vincent