School in de steigers (2)

(uit Wijkblad Donderberg, april 2017, door Vincent van Goghschool)

Met een fantastische officiële start is de renovatie van de Vincent van Goghschool op donderdag 30 maart 2017 nu echt begonnen.

school-in-steigers-2Wethouder Ferdinand Pleyte, stichtingsbestuurder Jos De Vriend, directeur Cindy Brock en architecten Iwan Povše en Ruud Verstappen hebben samen met twee leerlingen (een uit groep 0-1 en een uit groep 8) symbolisch het eerste muurtje gesloopt. Dit muurtje bestond uit grote piepschuim stenen die door de klassen beschilderd en beplakt waren.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en vordert het sloopwerk gestaag. Plafonds zijn verdwenen, toiletten gesloopt, aanrechtjes weggehaald… Ook zijn de eerste tekenen van opbouw al zichtbaar. Hier en daar zijn namelijk al funderingen gestort en verrijzen al muurtjes op de funderingen.

Draagt u ook een steentje bij?
Zoals we allemaal weten kost verbouwen en inrichten veel geld. Om de school een frisse inrichting te geven zijn we op zoek naar extra financieringen. Wij stellen daarom aan u de vraag: ‘Draagt u ook een steentje bij?’
Met deze actie proberen we middelen bij elkaar te krijgen voor het inrichten van bijvoorbeeld leer- werkpleinen, een keuken en de speelplaats.

Als dank voor uw donatie mag u een sloopsteen van de Vincent van Goghschool als aandenken mee naar huis nemen. Een symbolische ruil.

Wanneer u wil deelnemen aan onze actie, bent u van harte welkom op school. Wij zijn elke schooldag geopend om u een steentje te overhandigen.

Vincent.