Succesvolle Burendag in de Componisten- en Vliegeniersbuurt

(uit Wijkblad Donderberg, september 2018, door Bert Pansters)

Zaterdag 22 september is alweer voor de 7e keer de gezellige Componistenbraderie georganiseerd ter gelegenheid van Nationale Burendag. De Beethovenstraat werd weer omgetoverd tot een gezellige marktplaats. Bewoners en marktverkopers zorgden dat op deze gezellige markt een overvloed aan lekker eten en leuke spullen aanwezig was!

Op het terrein tegenover de Beethovenstaete waren diverse kinderattracties aanwezig, waaronder een treintje op rails, een draai- molentje en zelfs een politiemotor ontbrak niet. Ballonnenclown Tallie was er weer bij dit jaar en een schminkdame zorgde voor leuke gekleurde kindersnoetjes. De grotere jeugd kon gebruik maken van een hindernisbaan en punten verdienen bij de oud-Hollandse spelletjes.

Er kon een ritje in oldtimers worden gemaakt en ook de aanwezige live-muziek viel bij de bezoekers in de smaak. Kortom: er was voor iedereen wel iets te vinden! Bij de Woonkamer van de Buurt was een gezellig terras ingericht waar men terecht kon voor lekkere broodjes, koffie, thee en frisdrank. Ook hier werden de bezoekers verblijdt met live-muziek. Het was een geslaagde dag en de bezoekers vonden dit een evenement dat de buurt nodig heeft en hopen op een vervolg in 2019!

De organisatie bedankt de vrijwilligers van de Componisten- en Vliegeniersbuurt voor hun geweldige inzet. Ook dank aan Sportservice en Wel.kom voor hun bijdrage!!

Deze prachtige dag zou niet te realiseren zijn geweest zonder de financiële bijdrage van Kleur je Wijk en het Oranjefonds!!