Terugblik Praatcafé Donderberg

Op donderdag 15 maart 2018 was er weer een Praatcafé WOP Donderberg. Een informele ontmoeting tussen wijkbewoners en beroepskrachten. Deze keer waren we te gast bij de Vincent van Goghschool. En werden we verrast met het energieke breakdance-optreden van Kenji Hendriks en Milan. Roeland Cleuren nam ons mee in enkele ontwikkelingen in de wijk.  En was er volop gelegenheid voor een gezellig samen zijn onder genot van een hapje en een drankje, onder het vermaak van de Donderberg-quiz. Met dank aan Maximina. Hier een sfeerimpressie in woord en beeld (foto-album).

Cindy Brock, directrice Vincent van Goghschool, leidde ons rond door de mooie verbouwde school aan de Olieslagerstraat. Eén van de moeders van een leerling zorgde voor overheerlijke hapjes. Cindy vertelde bevlogen over de school, hun wisselwerking met Basisschool De Kasteeltuin en diverse activiteiten. Zoals IMC Basis, waarbij kinderen al vroegtijdig kennismaken met de praktijk. Variërend van het werk van een journalist, politici of advocaat. “Ik ben blij voor onze kinderen dat ze op deze manier in contacten kunnen komen met de buitenwereld”. Daarnaast maken iedere dag zo’n vijftig tot zestig leerlingen gebruik van het Cruyff Court en/of de naschoolse sportactiviteiten in de Sporthal. Onder leiding van onder andere Ka-Wah Mok (buurtsportcoach) en Jeancy van Santen (vrijwilliger bij JongerenActief), die ook bij het Praatcafé aanwezig waren. Cindy vertelde over de taallesklas waar Syrische vaders samen met nieuwe leerlingen, afkomstig uit met name Syrië, de Nederlandse taal leren. Dat ‘samen’ veel meer mogelijk maakt, bleek ook uit Cindy’s verhaal over de vernieuwbouw. Er was, vanuit de vernieuwbouw, geen budget om veertien klaslokalen te schilderen. “Die hebben we, leerkrachten en ondersteuners, zelf geschilderd in ons eigen vrije tijd.” Zo doen we dat op de Donderberg!

Activering en meer

Ger Verstegen, lid van de Regiegroep WOP Donderberg en manager bij Wonen Limburg, name de honneurs waar vanuit het programmabureau Wijkontwikkelingsproces Donderberg. Mede ingegeven door het vertrek van programmamanager Ellen Janssen, die elders aan de slag gaat. Ger gaf Roeland Cleuren, Kansmakelaar, het podium om te vertellen over enkele wijkverbeteringszaken op de Donderberg. Roeland: “Mijn prioriteit ligt bij de activering van bewoners naar (on)betaald werk (dat momenteel in ontwikkeling is) en de ondersteuning van DB4ALL. Daarnaast verricht ik allerlei hand- en spandiensten voor initiatieven vanuit de wijk zelf. Zoals A73-kavel, het informele sportveld, de Donderse Moestuin, de Woonzorgbrigade/Burenhulp en het Bruishuis, waar we sinds kort weer een nieuwe huurster hebben: Samantha’s Beautysalon. Ook ‘Ik in de wijk’ kwam aan bod. De opvolger van ‘Ontdek je wij(k)kracht’, om de kennis en vaardigheden van vrijwilligers te versterken en zich in te zetten voor mensen in de wijk. Eén van de andere ontwikkelingen op de Donderberg, is het nieuwe centrumplan. Divers bezoekers van het Praatcafé bogen zich over de aanwezige schets. Er gebeurt veel op de Donderberg! Ook op creatief en sportief gebied!

‘The Floor is Yours’

Oftewel ‘De vloer is van jou’. En dat bleek ook wel! Donderberger en breakdance-legende Kenji Hendriks, behorende bij de top 16 van Nederland, pakte samen met Milan met hun breakdance-moves de hele vloer. Gaaf om te zien! Kenji: “The Floor is Yours” begint vanaf woensdag 28 maart in Jongerencentrum Gotcha! op de Donderberg. Jongens en meisjes vanaf 8 jaar zijn dan tien weken lang (m.u.v. 2 mei) iedere woensdag welkom bij de Gotcha voor breakdancelessen. Van 13:00 tot 14:00. De deuren gaan open vanaf 12:30.” Kenji zelf geeft deze lessen. Op zondag 10 juni gaat de breakdance-groep naar de City vs City breakdance battle in Amsterdam!

Kom kennis maken met de breakdance cultuur van Nederland! De kosten voor de hele serie danslessen en de battle in Amsterdam bedraagt 25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds.

Wil jij je (kind) aanmelden of meer informatie? Ga dan naar: https://www.jeugdcultuurfonds.nl/thefloorisyourss/the-floor-is-yours-roermond/

Volgend Praatcafé
Het volgende Praatcafé staat gepland op donderdag 14 juni 2018 van 16.00 tot 18.00 uur. Meer informatie volgt.