Twee zussen en een goede vriendin

Het is net half drie geweest wanneer drie dames richting de Vincent van Goghschool wandelen. De drie hebben kinderen op deze basisschool zitten en komen hun kinderen ophalen.  Ze zijn druk met elkaar in gesprek en schieten daarbij regelmatig in de lach.

De drie dames wonen op de Donderberg dicht bij elkaar in de buurt. Sekibe en Macide zijn twee zussen en Sara (zonder h) is een goede vriendin. Dat ze dicht bij elkaar in de buurt wonen, vinden ze heel erg prettig.  Sekibe vertelt: “Ik woon nu zo’n vijf jaar hier in de wijk en mijn zus woont hier nu twee jaar.” Sara woont het langst van allen op de Donderberg, zij woont alweer zeven jaar op de Donderberg.

Dat de basisschool zo dicht in de buurt ligt is erg prettig voor de drie. Zo kunnen ze elke dag samen naar school lopen om de kinderen te brengen en te halen. Want om de kinderen alleen de drukke weg te laten oversteken zien de drie dames niet zo zitten. “Wat we wel missen in onze directe buurt is een speeltuin waar we onze kinderen veilig kunnen laten spelen. Dat hoeft niets groots te zijn. Een schommel en een glijbaan bijvoorbeeld zouden al fijn zijn. Nu moeten de kinderen verder weg en hebben we geen zicht erop”, zo legt Macide haarfijn uit.

Dan gaat de schoolbel. De dames lopen langzaam richting schoolpoort om hun kinderen daar op te vangen. Dat doen ze op dezelfde manier, zoals ze net zijn aan komen wandelen. Volop in gesprek en al lachend. De dames hebben duidelijk veel lol met elkaar.

Vlnr. Sekibe, Sara, Macide