Vervolggesprekken voor onderzoek naar woonwensen 55-plussers

In december en januari is een onderzoek uitgevoerd naar de woonwensen van 55-plussers op de Donderberg. Als je ouder wordt, wil je het liefst zo lang mogelijk in je vertrouwde woonomgeving blijven wonen. Maar met het stijgen van de leeftijd veranderen de woonwensen en woonbehoeften misschien wel.

Het onafhankelijk bureau, I&O Research, voert dit onderzoek uit. De opdracht is gegeven door de gemeente Roermond, de provincie Limburg, Wonen Zuid en Wonen Limburg. Buurtbewoners van 55 jaar en ouder werden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Van de 1.465 aangeschreven inwoners reageerden 425 mensen. Dat is een respons van bijna één op de drie. Een prima respons voor een dergelijk onderzoek. Met ongeveer 25 bewoners wordt een persoonlijk vervolggesprek gepland. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus worden de afspraken later ingepland

Met de resultaten uit de vragenlijsten en vervolggesprekken kan een goed beeld worden gegeven van de woonwensen van 55-plussers. De resultaten van het onderzoek vormen een belangrijk uitgangspunt bij de toekomstige plannen voor de wijk. Zodra de resultaten bekend zijn, leest u dit uiteraard in het wijkblad en op deze website.

Hartelijk dank aan iedereen die deelgenomen heeft aan het onderzoek. Onder de deelnemers aan de vragenlijst worden binnenkort tien VVV geschenkbonnen verloot.