Voetballen is voor alle leeftijden

Op het Cruyff Court op de Donderberg was donderdag 21 juni een kick off activiteit van Walking Football. Het Walking Football-team van VVV Venlo en het Roermondse team speelden een demonstratiewedstrijd.

In de zomer ligt het Walking Football stil. Vanaf 23 augustus is er elke donderdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur Walking Football op het Cruyff Court. Iedereen mag meedoen.

Wat is Walking Football?

“Bij Walking Football staat plezier voorop”, zegt Frans uit de Vliegeniersbuurt (blauw shirt op foto rechts). Walking Football hanteert dezelfde regels als gewoon voetbal maar kent wel een aantal uitzonderingen, namelijk: er wordt gelopen dus je mag niet rennen, er wordt gespeeld zonder keeper, er is geen buitenspel, de ballen worden over de grond gespeeld en er is geen lichamelijk contact. Deze regels zijn er vooral om blessures zoveel mogelijk te voorkomen. “Naast het voetballen is het sociale gedeelte heel belangrijk: vóór en ná de training gezellig samen een kop koffie drinken en even kletsen.”

Deelname aan de voetbalactiviteit is gratis! Vanaf 10.30 uur staat er bij jongerencentrum Gotcha koffie en thee klaar. Kosten 1 euro. Na afloop  is het ook mogelijk om nog na te kletsen en een kopje koffie of thee te drinken.

Kom op donderdagochtend (vanaf 23 augustus) naar het Cruyff Court aan de Olieslagersstraat en ervaar zelf hoe het is om weer te voetballen!

Sportservice Roermond en Wel.kom Roermond ondersteunen deze activiteit.

Voor meer informatie of vragen mail naar:

walkingfootballindewijk@gmail.com